Maud van Dijck
Maud van Dijck Decoratie 10 sep 2021

Een deken over je bank of bed stylen voor een frisse look? Wij zeggen doen!

Heb je nog een deken met een mooie print op zolder liggen? Haal hem tevoorschijn en verwerk het in je interieur voor een leuk contrast. Met dekens stylen is een van de gemakkelijkste manieren om een twist aan je interieur te geven.

Wij delen eerst nog wat algemene tips om te stylen met dekens voor we de mooie plaatjes laten verschijnen.

3 dingen voor het stylen van je dekens

  • Gebruik een deken om contrast en diepte aan je ruimte te geven. Combineer het met ander textiel, kussens of printen en pas op dat het niet de focus op zich neemt.
  • Wil je wel dat het de focus wordt? Kies dan voor een gewaagd patroon waarmee je ook echt een statement kan maken.
  • Kies een passende kleur voor je deken die het kleurenschema in je kamer versterkt. Ga dus niet snel voor felle kleuren die in je ruimte nergens anders te bekennen zijn.

5 plekken om je dekens te stylen

1. Over de bank

Natuurlijk beginnen we bij de bank. Er zijn veel verschillende manieren om je deken mooi over de bank te leggen waaronder over de leuningen, de achterkant, deels over de kussens of gewoon over het zitgedeelte.

Pas wel op dat je je deken niet recht in het midden van je bank legt, want dat kan een wat ongewone kijk geven. Bij dekens is het beter om voor een wat asymmetrische look te gaan.

2. Op je bed

Vooral bij je bed moet je even nadenken of je voor een nette look of een geleefde wilt gaan. Door een deken strak over het onderste gedeelte van je bed uit te spreiden kan je een hele verzorgde uitstraling aan je bed geven.


Om in je slaapkamer echt de indruk te geven dat er wordt geleefd, kan je een deken het beste wat verfrommeld over het bed leggen. Het staat ook heel leuk als een deken over één hoek heen hangt.

3. Over een stoel

Bij kantoorstoelen en antieke stoelen kan een deken met een mooie print heel leuk staan. Voor wollen of zachte dekens kan het een idee zijn om er een boek of tijdschrift op of naast te leggen. Dit zorgt voor een knusse sfeer.

4. In de mand

Dekens stylen met manden is echt top! In Scandinavische interieurs zie je het vooral veel gebeuren. De Scandinaviërs hadden wel door hoe handig het is om een mand vol dekens in de koude winter voor het grijpen te hebben.

5. Over een ladder

Heb je nog een lege plek aan de muur? Denk er dan over om er een ladder te plaatsen en hang er gelijk een deken over heen. Zo gemakkelijk kan het zijn om een lege ruimte in je interieur mooi op te vullen.

Plaats een ladder in de keuken als je nog een plek zoekt om je handdoeken kwijt te kunnen.

Zó vies is dat kleedje op de bank echt (en zo vaak moet je ‘m wassen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PURE

Reageer op artikel:
Een deken over je bank of bed stylen voor een frisse look? Wij zeggen doen!
Sluiten