Maud van Dijck
Maud van Dijck Lifestyle 21 okt 2021

Met deze 5 ideeën doe je toch net iets liever de was (zelfs als je het haat)

Huishoudelijke taken zijn niet de favoriete bezigheid van de meeste mensen. En daar valt de was doen ook onder. Gelukkig hebben wij wat ideeën om ervoor te zorgen dat de taak wat leuker voor je wordt. Misschien dat je dadelijk het zelfs niet eens meer erg vindt om te doen.

Waarschijnlijk trek je het laatste wel in twijfel, maar dat betekent niet dat je geen poging kan doen om het leuker te maken. Daarom dagen we je uit om de 6 ideeën op ons lijstje eens uit te proberen en zo te kijken wat voor jou werkt.

De was doen kan leuker zijn dan je denkt

1. Maak je wasruimte persoonlijk

Je voelt je meteen een stuk meer op je gemak wanneer je een wasruimte hebt die tot je spreekt. Wat leuke accessoires kunnen je wasruimte er gezelliger uit laten zien. Als jij blij wordt van het interieur van je washok dan ben je ook een stuk blijer de was in je washok aan het doen!

Deel jouw wasruimte slim in aan de hand van deze leuke ideeën

2. Creëer je eigen wasgeur

Naast persoonlijkheid kan je ook een eigen geur aan je gewassen kleding en wasruimte geven. Zo kan je wollen drogerballen kopen daar een druppel van je favoriete essentiële olie op doen voor je hem bij de was stopt. Deze wollen ballen zijn ook herbruikbaar.

Leuk om te proberen: zo maak je zelf geurstokjes met essentiële olie

3. Me-time tijdens het wassen

Het ligt er natuurlijk aan op wat voor programma je wast, maar als je vaak een kort programma draait is het een ideaal moment om wat tijd voor jezelf in te plannen. Zo ga je zelfs uitkijken naar het doen van de was, omdat je weet dat je erna kunt relaxen.

4. Heb een boek, serie of podcast klaarstaan

Wacht met het kijken of luisteren van je favoriete serie of podcast totdat het tijd is om de was te doen. Zorg er wel voor dat je jezelf kan stoppen zodra de was klaar is en niet dat je halfuurtje me-time tot een paar uur uitloopt.

5. Krijt je vlekken eruit

Om hardnekkige vetvlekken uit je textiele stoffen te halen wil je er met wat krijt overheen krabbelen. Doe dit en laat het een tijdje liggen zodat het intrekt. Vervolgens doe je er nog wat krijt op voor je hem bij de was doet.

Het is ook de ideale manier om je kinderen mee te laten helpen. Ze kunnen dan lekker even op de kleren krijten aangezien het er toch uit zal wassen.

9 schoonmaakklusjes die je kunt doen terwijl je pizza in de oven staat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Met deze 5 ideeën doe je toch net iets liever de was (zelfs als je het haat)
Sluiten