Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Compact Wonen 24 jan 2016

De voordelen van wonen in een klein, zelfgebouwd huisje

Wonen op een klein oppervlak, we komen het steeds vaker tegen. Zo bouwde deze achttienjarige dame een klein huisje op wielen voor een schoolproject en kunnen in dit huis van 29 vierkante wel acht mensen slapen! Maar wat is nou het voordeel van wonen in een tiny house en hoe kan het dat steeds meer mensen zelf aan de slag gaan? Onze vrienden van Want spraken met Daniel Venneman, het creatieve brein achter de kleine huisjes van Woonpioniers.

Ben je benieuwd naar de leukste kleine huisjes van 2015? Wij zetten ze hier voor jou op een rijtje.

>> 5x dit moet je weten voordat je in een zelfgebouwd huis op wielen gaat wonen

Daniel, architect en ontwerper, heeft zich helemaal verdiept in het ontwerpen én het bouwen van kleine huisjes. Hij heeft een eigen werkplaats waar hij met zijn team unieke woonconcepten ontwikkeld. En dat alles helemaal ecologisch verantwoord!

Bewoners van een Tiny House zijn volgens Daniel meer bezig met duurzaamheid en het milieu. De ‘footprint’ van een klein huisje is nu eenmaal minimaal, oftewel: de natuur wordt door zo’n huisje minder aangetast. Daarnaast is het makkelijker om energetisch zelfvoorzienend te worden. Ook zou je door het kleine oppervlak bewuster en intenser leven. In principe kun je dus zeggen dat je op die paar vierkante meters juist méér vrijheid hebt!

Ben je benieuwd naar het complete interview met Daniel? In dit artikel vertelt hij over het ontwerpproces en de toekomst van tiny houses.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.want.nl

Reageer op artikel:
De voordelen van wonen in een klein, zelfgebouwd huisje
Sluiten