De verbouwing van station Arnhem Centraal was het wachten waard!

Het is je vast niet ontgaan: de verbouwing van station Arnhem Centraal. Gisteren opende het het vernieuwde station eindelijk officieel haar poorten. Eindelijk ja, want het station had eigenlijk al in 2009 af moeten zijn. Dat duurde even wat langer vanwege onder andere financieringsproblemen. Maar goed, vijftien jaar later is het dan eindelijk klaar en over die financiering gesproken: de begrootte 220 miljoen werd uiteindelijk 625 miljoen euro.

Betrokken partijen waren het bekende UN studio, Bureau B+B en Arup. Kijkt u even mee? Vooral de video onderaan het artikel laat het design heel gaaf zien!

station-arnhem1
station arnhem centraal

Futuristisch design

Bij het ontwerp lieten de designers zich inspireren door de kleinfles, wat resulteerde in dit futuristische design. Zowel aan aan de buitenkant als in de stationshal komen die ronde, draaiende vormen terug.

station-arnhem5
station-arnhem6
361640

Heel nieuw stationsgebied

Niet alleen de stationshal is trouwens vernieuwd, maar het hele gebied rondom het station kreeg ook een update. Zo is er een nieuwe parkeergarage onder de grond voor zowel je fiets als auto, een busterminal en twee nieuwe kantoortorens. Die laatste zijn overigens nog niet helemaal af.

361646
361643
station-arnhem

De stations en haltes van Nederland zijn sowieso wel noemenswaardig qua design en dat is niet onopgemerkt gebleven. Zo ging de architectuurprijs dit jaar naar station Rotterdam Centraal, die ontworpen werd door Adriaan Geuze.

Zelfs voor architectuurliefhebbers die niet zo van reizen met het OV houden, is dit station iets wat hen over de streep kan trekken. Wij verheugen ons in elk geval wel op een uitstapje naar station Arnhem Centraal!

Bekijk ook de mooiste OV haltes van Nederland

a186f7f236ff464c9b89a8fa45d0cf13-623x350

www.architectenweb.nl

Reageer op artikel:
De verbouwing van station Arnhem Centraal was het wachten waard!
Sluiten