Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 15 november 2015

De verbouwing van dit prachtige huis duurt al ruim 50 jaar!

Jim Olson, de eigenaar van dit huis in Washington, heeft van de verbouwing een bijzonder en vooral langlopend project gemaakt. Jim bouwde het oorspronkelijke huisje in 1959 toen hij achttien jaar oud was. Om de zoveel jaar bouwde hij er delen bij, zonder het oorspronkelijke huisje af te breken. Het resultaat: een prachtig huis met een stukje geschiedenis.

Het oorspronkelijke huisje was (slechts) veertig vierkante meter groot, maar is nu verbouwd naar een riante villa middenin de natuur.

Jim begon met de uitbreiding in 1981. Daarna volgden er nog verbouwingen in 1997, 2003 en 2014. Het bijzondere aan dit project is dat alle ‘lagen’ van deze verbouwingen hun eigen kleur en/of materiaal hebben.

Als het tijdens de verbouwingen wel nodig was om eerdere onderdelen af te breken, dan werd het materiaal gebruikt voor een nieuw element. Zo zijn de vloeronderdelen bijvoorbeeld gebruikt in het meest bijzondere deel van het huis, de woonkamer.

Ben je zelf ook aan het verbouwen? Met deze zeven tips overleef jij deze slopende periode!

De woonkamer bestaat uit een lange ruimte van houten muren en grote ramen. De ramen zijn gemaakt van gerecycled glas en bieden een prachtig uitzicht op de omliggende natuur.

Ruim vijftig jaar lang verbouwen, dat is nogal wat. Maar het resultaat is dan ook fantastisch. Het kan nog langer… zoals bij de Sagrada Família in Barcelona het geval is. Bekijk hier de beelden van hoe dat bouwwerk uiteindelijk moet worden!

blog.gessato.com

Reageer op artikel:
De verbouwing van dit prachtige huis duurt al ruim 50 jaar!
Sluiten