Dé ultieme thuisbasis van een reiziger: een 19e eeuws appartement in Berlijn

Een fijn interieur is één ding, maar als het interieur ook nog eens wordt gecombineerd met prachtige klassieke architectuur, dan worden wij helemaal blij! Het interieurdesign en de styling van dit appartement in Berlijn is gedaan door styliste Annabell Kutucu. Zij noemt de woning A Traveller’s Home en wij kunnen ons goed voorstellen dat de eigenaar na het reizen graag thuiskomt!

Dit appartement in Berlijn heeft een sobere look, maar voelt tegelijkertijd toch heel luxe en stijlvol aan. Het interieur bestaat vooral uit veel neutrale kleuren als beige, bruin- en grijstinten. Deze neutrale tinten worden gecombineerd met natuurlijke materialen als linnen, hout en metaal.

De authenticiteit van het oude pand is in elke ruimte voelbaar: het plafond bestaat uit prachtige, originele lijsten en ornamenten en de houten vloer geeft het appartement een stijlvolle touch. Door veel te werken met linnen krijgt het appartement tegelijkertijd ook een sobere look. Een mooie combinatie!

Door de vele grote ramen en het gebruik van lichte kleuren wordt het appartement heel ruimtelijk en open. Wil je zelf ook graag zo’n grote eettafel? Als je het slim aanpakt kun je zo’n tafel zelf maken, zelfs met een klein budget. Schroef oude planken op twee dwarsliggers en gebruik voor de poten mooie houten of metalen schragen.

De keuken zelf is vrij modern, met een houten werkblad en strakke witte kasten. Deze moderne elementen gaan goed samen met de authentieke tegels van de originele, oude keuken.

Ook in de slaapkamer spelen de originele deuren en sierlijsten de hoofdrol. Er is gekozen voor een open kast. De slaapkamer is niet groot, maar door de ‘luchtige’ garderobekast voelt de kamer ruimtelijker en groter dan dat het daadwerkelijk is. Bekijk dit artikel voor meer goede voorbeelden van deze slimme designer trick!

Deze fijne en rustige home office is volgens ons echt de droom van elke thuiswerker. Vind je de oude postkast ook zo cool? In deze IKEA hack laten we je zien hoe je van één van de goedkoopste ladekasten van IKEA een postkast met vintage look maakt.

Bekijk ook: Compact appartement in Berlijn met een Scandinavisch interieur

www.annabellkutucu.com

Reageer op artikel:
Dé ultieme thuisbasis van een reiziger: een 19e eeuws appartement in Berlijn
Sluiten