De thuisbibliotheek uit je dromen: een kijkje bij Karl Lagerfeld

Wauw, dit is echt de thuisbibliotheek uit onze dromen! Via zijn eigen website Karl.com geeft mode-ontwerper Karl Lagerfeld ons een kijkje in zijn huis in Parijs. Zijn bibliotheek is een prachtige grote ruimte met hoge plafonds waar hij af toe ook photoshoots houdt voor zijn eigen label. Nu doen wij thuis ons best om onze boekenkast te vullen met de mooiste exemplaren – gelukkig krijgen we vaak hulp van de heren van MENDO – maar deze thuisbibliotheek is echt next level. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Mr. Lagerfeld is voor een creatieve mode-ontwerper vrij sociaal en nodigt zo af en toe zelfs pers uit. Maar, dan wel op zijn eigen manier! Karl heeft namelijk twee huizen, vlak naast elkaar (er zit maar 2,5 meter tussen). Het eerste huis is meer privé: hier slaapt, relaxed en tekent hij. In het tweede huis nodigt hij mensen uit, eet hij zijn zorgvuldig uitgekozen diners en hier schuilt zijn enorme thuisbibliotheek.

>> 6x inspiratie en tips voor je eigen huisbibliotheek

In de thuisbibliotheek staan honderden boeken tentoongesteld op smalle boekenplanken. Maar dan wel even op een andere manier dan dat we normaal zien: de boeken liggen namelijk horizontaal opgestapeld. Om de horizontale lijnen wat te doorbreken zijn enkele boeken ook verticaal neergezet.

Nu horen we je denken: wat nu als je een boek wilt hebben die helemaal onderop de stapel ligt? Volgens Lagerfeld is dat probleem veel kleiner dan het schuin houden van zijn hoofd om de titel te kunnen lezen. Nu de boeken horizontaal opgestapeld liggen kan hij een boek in één keer herkennen.

Best wel cool toch? We snappen het als je niet zo’n groot huis hebt waar zo’n thuisbibliotheek mogelijk is – dat hebben wijzelf tenslotte ook niet – maar de foto’s zijn zeker leuk ter inspiratie. Kan jouw boekenkast wel een restyling gebruiken? Bekijk dan deze handige tips, die je binnen no-time uitvoert.

Er is tot slot wel nog één ding waar wij heel benieuwd naar zijn: hoe zal Lagerfeld zijn honderden boeken gesorteerd hebben..?

www.karl.com

Reageer op artikel:
De thuisbibliotheek uit je dromen: een kijkje bij Karl Lagerfeld
Sluiten