De tafel dekken voor het kerstdiner in traditionele stijl

Hoera! Het is december, dé feestmaand. Voor ons is dit misschien wel een van de leukste tijden van het jaar, omdat het weer een gelegenheid is waarbij we eens flink mogen uitpakken wat betreft de inrichting, decoratie en styling van ons huis. De komende weken geven wij je hier op Roomed dan ook een heleboel inspiratie voor kerst: van moodboards en DIY’s tot handige tips en shoppings. In deze reeks artikelen gaan we samen met jou de tafel dekken voor het kerstdiner.

Eerder lieten we je al zien hoe je de kersttafel dekt in verschillende stijlen: Scandinavisch, met veel groen of juist met een beetje glamour. Maar wat eigenlijk nog ontbreekt in dat rijtje is een kerstdiner in traditionele stijl in de kenmerkende kerstkleuren rood en groen (en een beetje wit). Voor deze stijl gingen we langs bij de winkels Hutspot, Sissy-Boy en Dille & Kamille. Zie je iets leuks? Alle producten staan met prijs en verkooppunt vermeld in dit artikel.

Rood linnen tafelkleed van Dille & Kamille €55,-
Servetring van wit porselein van Dille & Kamille €2,95 per stuk
Wit servet van Dille & Kamille €2,25 per stuk

Leren kandelaar van Studio Pin verkrijgbaar bij Hutspot voor €24,95
Houten kerstboompjes van The Oak Men €20,- (klein) en €33,- (groot)

Groot emaille bord wit met rode rand van Dille & Kamille €5,50
Klein emaille bord wit met rode rand van Dille & Kamille €4,50
Broodplank van Brood & Plank verkrijgbaar bij Hutspot voor €30,-
Theedoek met rode streep Puebco via Hutspot voor €7,50

Kristallen karaf van Things for Drinks bij Hutspot verkrijgbaar voor €65,-
Glazen van Things for Drinks verkrijgbaar bij Hutspot voor €6,95 per stuk

DIY
De kleur groen mag natuurlijk niet ontbreken op een traditioneel gedekte tafel. Knip daarom kleine dennentakjes en leg deze als decoratie op de borden.

Voor producten van Hutspot kun je langs bij hun vestigingen in Amsterdam (op de Van Woustraat of Rozengracht) én in hun nieuwste store in Utrecht. Dille & Kamille heeft meerdere vestigingen in Nederland (en België) en is ook online te bezoeken; ook Sissy Boy heeft meerdere verkooppunten en een online shop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De tafel dekken voor het kerstdiner in traditionele stijl
Sluiten