Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 29 dec 2015

Dé slaapkamertrends van 2016

Daar zijn ze dan: dé slaapkamertrends van 2016. Nu het einde van het jaar nadert, begint het bij ons te kriebelen. Waar kunnen we naar uitkijken volgend jaar? Wat gaat helemaal hip en happening worden en welke trends uit 2015 zeggen we vaarwel? Wij blikken alvast vooruit en laten zien wat je allemaal kunt verwachten in het nieuwe jaar. In dit artikel zetten we de leukste trends voor de slaapkamer op een rijtje samen met een aantal handige tips zodat jij deze trends direct kunt opvolgen.

Dus mocht je de slaapkamer een update geven, bij dezen een heleboel inspiratie voor het nieuwe jaar! Om het helemaal compleet te maken, zetten we ook alvast de keukentrends voor het nieuwe jaar op een rijtje.

1. Welcome to the jungle

Afgelopen jaar kregen de planten al veel meer aandacht in interieurs. Zowel bij mensen thuis als in winkels en café’s. Die groen-trend zetten we in het nieuwe jaar gewoon voort en trekken we zelfs door tot in de slaapkamer. Planten staan immers bekend om hun luchtzuiverende werking en een zuivere lucht bevordert je slaap en zo is de cirkel weer rond. Heb je weinig ruimte voor planten? Hang ze dan op aan het plafond om ruimte te besparen. Ben je niet zo’n held met planten en krijg je het elke keer weer voor elkaar om een plant niet langer dan een week in leven te houden? Check dan even onze tips voor het verzorgen van je kamerplanten.

2. Natuurlijk!

Gelukkig vinden steeds meer mensen en bedrijven het belangrijk dat spullen op een eerlijke manier tot stand komen. Kwaliteit en duurzaamheid worden steeds vaker als eis gesteld en wij moedigen dat keihard aan, ook in de slaapkamer. In 2016 gaan we voor natuurlijke materialen en maken we het liefst zoveel mogelijk zelf. Een voorbeeld daarvan is bovenstaand bed van pallets, dat je heel simpel zelf kunt maken van een paar gerecyclede pallets. Hetzelfde geldt voor de aankleding van je bed: natuurlijke stoffen, zoals linnen, gaan we – wat ons betreft – nog veel zien in het nieuwe jaar!

3. Minimalisme ten top

Trend nummer drie sluit naadloos aan op het vorige punt. Want kwaliteit en eerlijk materiaal kost vaak meer geld, wat betekent dat je misschien minder spullen kunt kopen. Maar dat is dus eigenlijk helemaal niet zo erg anno 2016. Minder spullen betekent minder rommel en zo heeft een minimalistische inrichting nog wel meer voordelen. Ga je echt voor extreem minimalisme? Met een goed en stevig matras wordt een bedframe zelfs overbodig! We kunnen ons voorstellen dat zoiets je net te ver gaat, maar willen je dan graag inspireren om alleen het broodnodige in de slaapkamer te zetten en hangen. Zo blijft je kamer rustig en opgeruimd, wat weer veel beter is voor je nachtrust.

4. Weinig kleur

De juiste kleur voor de muur in de slaapkamer kiezen, is best wel lastig. Maar als het aan ons ligt, doen we daar het komende jaar niet zo moeilijk over. In 2016 gaan we niet voor extreme kleuren in de slaapkamer, maar houden we het simpel. Wit is altijd goed, maar ook andere neutrale (nude) tinten doen het goed. Wil je toch een beetje variatie in het kleurenpallet. Ga voor ton-sur-ton door een muur in bijvoorbeeld donkergroen te verven en pas daar vervolgens de rest van je interieur op aan, zoals beddengoed in een andere groentint bijvoorbeeld.

5. de slimme slaapkamer

Steeds meer mensen wonen in de stad, in een klein appartementje of studio. In 2016 zullen de slaapkamers dus alleen maar kleiner worden en dat betekent dat je slim om moet gaan met de ruimte die je hebt. Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken, zoals bijvoorbeeld met een bijzonder bed dat tevens dient als walk-in closet. In deze IKEA hack laten we zien hoe je iets soortgelijks in elkaar zet met extra opbergruimte onder het bed. Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan ook even onze slimme tips voor de kleine slaapkamer.

6. zacht voor de voetjes

Het liefst stap je niet uit je warme bedje direct met je voeten op de koude harde vloer, toch? Wat ons betreft wordt het vloerkleed helemaal hot en vooral soft in de slaapkamer. Van stoere kelim tapijten tot warme schapenvachten: zo lang het maar zacht is!

We hopen je met de nieuwste slaapkamertrends van 2016 te inspireren om je eigen slaapkamer een nieuwe look te geven!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dé slaapkamertrends van 2016
Sluiten