De regel van drie: zo style jij het bankje in je gang

De regel van drie: zo style jij het bankje in je gang

Een bankje in de gang. We zeiden het al eerder: stijlvol én functioneel. Graag demonstreren we de gouden regel bij het stylen van zo’n bankje op een smalle plek zoals de gang of hal.

Als we kijken naar stijlvolle voorbeelden van verschillende bankjes in de gang dan ontdekken we een zeker patroon in de ordening van accessoires: er wordt gestyled volgens de ‘regel van drie‘. Wat dat precies inhoudt en hoe je het zelf voor elkaar krijgt gaan we je precies uitleggen! Kijk je mee?

Sara Danielsson
Ferm Living
House Doctor

Als je goed kijkt naar de verschillende items om het bankje heen zou je als het goed is het patroon moeten kunnen herkennen.

    1. Er staat altijd een item óp het bankje
    2. Er hangt altijd een item aan de muur boven het bankje
    3. Er staat altijd een item onder het bankje

Yup, simple as that.

Kvarteret Makleri
Almost makes Perfect
Tessa Neustadt

Naast deze drie constanten wordt er nog een andere regel nageleefd. En dat is die van het layeren van accessoires (zoals we dat ook vaak zien in de keuken en op de eettafel).

Voorbeeldje
Hang een groot item aan de muur zoals een spiegel of een groot schilderij. Maak vervolgens bijvoorbeeld een stapel van ongeveer vijf boeken en leg die op het bankje met daarnaast óf een klein plantje, óf juist een plant die boven de boeken uitsteekt. Onder het bankje leg je iets laags. Het kunnen wat schoenen zijn, maar een kleed telt ook als decoratie!

Anna Kubel

Benieuwd waar je zo’n fijn bankje voor in de gang kunt kopen? Wij maakten een handig lijstje. Check ‘m hier!