Kleine moeite, groot verschil: zo zet jij ‘de puntjes op de i’ in je interieur

De puntjes op de i zetten: het is voor velen een ietwat vage term. Want hoe weet je nou zeker wat de juiste handelingen zijn om het beste uit je interieur te halen? Wanneer is het écht af?

Dit is natuurlijk in elk huis anders, maar er zijn wel een aantal gouden tips die elk interieur toch net een level hoger kunnen tillen. Read on!

Weg met die prullenbak

Handig zeker, maar helaas ook foeilelijk. Probeer je prullenbak zo veel mogelijk te verbergen. Zet hem bijvoorbeeld in een van je keukenkastjes of ergens in een verloren hoekje van je keuken.

Jassen in de kast

Niets is zo’n erge doorn in het oog als een rommelige, overvolle kapstok. Maak wat extra ruimte vrij in je kledingkast als je klein woont, of koop een smalle kast voor in de gang waar je al je jassen in kunt ophangen. Geloof ons; het is het waard.

Planten

De finishing touch voor elke huis: bloemen en planten. Geen groene vingers? Deze planten zijn bijna onmogelijk om dood te laten gaan.

Mooi beddengoed

Een fijne slaapplek betekent een fijne woonplek. Als je elke avond in een heerlijk zacht en stijlvol bed kunt stappen, beïnvloedt dat binnen no-time je woonplezier, én humeur.

>> Inspiratieboost: wit beddengoed met print en borduursels

Dispensers

Olijfolie, peper, zout, handzeep, shampoo: weg met die lelijke fabrieksverpakkingen! Giet alles over in stijlvolle dispensers. Dit heeft een klassieke en luxe look. Het vergt even wat tijd, maar geeft een enorm effect.

>> Het luxe hotel gevoel in 7 stappen? Kijk hier hoe!

Stof je spullen iets vaker af

Waarschijnlijk is de laatste keer namelijk al weer veel te lang geleden… Dit is een typisch gevalletje ‘kleine moeite, groot resultaat’.

Snoeren en draden

Probeer de wirwar van snoeren en draden van je elektronische apparatuur zo veel mogelijk te verstoppen en verbergen. Deze kleine dingen zorgen al snel voor een rommelige en drukke sfeer.

Metaal

Haal eens wat vaker een sopje over je metalen spullen heen. Dit materiaal is ontzettend gevoelig voor vingerafdrukken of andere vlekjes en dat gaat ten koste van het totaalbeeld van je interieur.

Bron: Bambula

Rondslingerende handdoeken

Hang je gebruikte handdoeken opgevouwen – of in ieder geval recht – op. Dus nee, niet over de verwarming gegooid, en nee, ook niet nonchalant over een handdoekrek. e
En al helemaal niet op de grond. Kijk voor een round up van de mooiste handdoekrekken even hier!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Kleine moeite, groot verschil: zo zet jij ‘de puntjes op de i’ in je interieur
Sluiten