De oude indeling van dit appartement zie je terug in de originele tegelvloer

Dit prachtige appartement in Barcelona werd in 1930 gebouwd en daarna héél vaak verbouwd. Toen de eigenaren het appartement kochten, was de ruimte heel anders ingedeeld. Het appartement bestond uit onhandige, kleine kamertjes en de originele elementen – zoals sierlijsten en de prachtige tegelvloer – waren verstopt onder vele lagen pleisterwerk. Om het appartement weer terug te brengen in originele staat, maar dan wel met een moderne touch, schakelden de eigenaren architect Adrian Elizalde in.

Nu heeft het appartement een open indeling, waarbij één slaapkamer door middel van een houten constructie wordt gescheiden van de woonkamer en keuken. Wij zijn vooral fan van de prachtige vloeren die weer terug zijn gebracht naar originele staat. Door de muren af te breken, heeft de ruimte een bijzondere verdeling van verschillende patronen gekregen.

De drie meter lange tafel is het hart van de woning. Tegenover de tafel zijn de zithoek en de slaapkamer gesitueerd. De oude indeling van het appartement zijn door de verschillende tegelvloeren nog goed te zien. De patronen zien er zo niet alleen te gek uit, maar geven de kamer ook nog eens ruimtelijkheid.

De slaapkamer geeft een moderne touch aan de ruimte. Door de houten schuifdeuren wordt ruimte bespaard en tegelijkertijd is het een ideale manier om de slaapkamer bij de woning te betrekken en weer af te sluiten als er behoefte is aan meer privacy.

Woon je in een loft en wil je de slaapkamer toch enigszins afschermen? Daarvoor hoef je niet meteen een muur te bouwen: het is veel werk en daarnaast ook zonde van de open indeling. In dit artikel geven we je zeven slimme alternatieven!

Meer gave verbouwingen: voormalige winkel in Oost-Londen omgetoverd tot huis én gallery

www.designboom.com

Reageer op artikel:
De oude indeling van dit appartement zie je terug in de originele tegelvloer
Sluiten