Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 29 jul 2015

Een exclusief kijkje in de nieuwe Nike sportschool in New York

Wij zijn groot fan van Nike. Niet alleen om hun toffe sneakers en fijne (sport)kleding. Nee, we zijn vooral fan omdat dit merk het elke keer weer voor elkaar krijgt om op de proppen te komen met nieuwe ideeën, de meest vernieuwende technologie en goede marketingstrategieën voor hun designs. Deze nieuwe Nike sportschool in New York, speciaal geopend voor vrouwen, is hier een goed voorbeeld van!

Een oude metaalwerkplaats in Soho is onlangs verbouwd tot de Nike fitness studio, inclusief fitnessruimte, lounge en shop. Helaas is de sportschool niet voor iedereen toegankelijk. Om hier een keer te kunnen trainen heb je een uitnodiging nodig en die zijn helaas moeilijk te bemachtigen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we ons niet kunnen verlekkeren aan het prachtige interieur!

De ingang zit aan de straatkant van Grand Street in hartje Soho, een hippe New Yorkse wijk waar zo’n sportschool zeker niet misstaat. De entree van de oude metaalwerkplaats is intact gehouden.

In de nieuwe sportschool worden exclusieve (personal) trainings gegeven, maar de ruimte zal ook worden gebruikt voor meetings met persbureaus en het tentoonstellen van nieuwe collecties. Het doel is om de bezoeker een complete ‘Nike experience’ te geven.

Het lijkt erop dat zelfs sportscholen veel meer waarde hechten aan een echte experience in plaats van alleen een ruimte met wat toestellen. De sportschool 1Rebel in London vergelijkt sporten zelfs met een avondje uit. Bekijk het prachtige interieur van deze sportschool hier.

Omdat je hier alleen kunt trainen op uitnodiging, krijgt de hele sportschool wel meteen een persoonlijke touch. Zo wordt je in de kleedkamer verwelkomd met een motiverende boodschap op het beeldscherm van je locker.

In de sportschool is ook een gedeelte waar je de nieuwe collecties kunt bekijken zodat je bij je volgende bezoek in een nieuwe sportoutfit kunt komen trainen.

Nadat je bent afgemat door je personal trainer kun je lekker relaxen in deze prachtige lounge!

Begin jij net met trainen en is een hypermoderne sportschool nog niet echt nodig? Lees dan onze tips hoe je je eigen huis om kunt toveren tot sportschool!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

news.nike.com

Reageer op artikel:
Een exclusief kijkje in de nieuwe Nike sportschool in New York
Sluiten