Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 6 november 2015

De nieuwe Google campus zit in een oude fabriek van Madrid

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat de kantoren van Google altijd garant staan voor verrassend design. Eerder lieten we je namelijk al zien hoe het nieuwe hoofdkantoor eruit komt te zien en gaven we je ook een kijkje in het Amsterdamse Google kantoor. Deze keer hebben we beelden van de nieuwste Google campus in Madrid, die gevestigd is in een oud fabriekspand.

Zoals je kunt verwachten van een innovatief bedrijf als Google, staat het design garant voor een coole mix van kleurrijke en moderne elementen. De ruimte is zo ingericht dat de medewerkers optimaal met elkaar kunnen communiceren, zowel fysiek (in real life) als virtueel.

Voorheen zat in dit pand een fabriek voor batterijen. Halverwege de negentiende eeuw werden hier de eerste batterijen voor commercieel gebruik gemaakt. Het creatieve Jump Studios zorgde er bij het ontwerp van de nieuwe Google campus voor dat de karakteristieke elementen van de oude fabriek intact bleven.

Juist door de mix van oude en nieuwe elementen krijgt de campus een levendige sfeer. Wat ons direct opvalt? Die gigantische industriële ramen, die erg doen denken aan prachtige kerkramen.

De entrée bevindt zich in het café, vandaar kun je de andere vijf verdiepingen bereiken. De kleuren in de meeting rooms zijn geïnspireerd op het werk van de bekende Spaanse kunstenaars, Picasso en Joaquín Sorolla y Bastida.

Een aantal ideetjes die we kunnen ‘stelen’ uit de nieuwe Google campus:

  • Metrotegels, zowel in wit als in het zwart.
  • Grafische lijnen als decoratief detail.
  • Schilder je muur met krijtbordverf, handig om de muur als boodschappenlijstje te gebruiken en leuk voor kinderen om op te tekenen.
  • Pop art om een statement te maken met kleur in huis

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
De nieuwe Google campus zit in een oude fabriek van Madrid
Sluiten