Renée Leeuw
Renée Leeuw Boek 17 februari 2016

De nieuwe Eric Kuster

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

Deze keer presenteert MENDO’s Joost een echt interieur boek, namelijk het vierde boek van een van de meest succesvolle en populaire interieurontwerpers van Nederland: Eric Kuster.

Zijn stijl omschrijft hij als Metropolitan Luxury en dat kun je mooi vinden, of niet. Persoonlijk hoeft mijn huis niet van top tot teen Kuster-style te zijn en toch ben ik om twee redenen groot fan van Kuster. Ten eerste: Kuster en zijn team vormen een groep vakmensen, die stijlvast zijn en kwaliteit en comfort van het hoogste niveau leveren. Al jaren, over de hele wereld – crisis of niet. Da’s verrekte knap. De tweede reden is dat het (koffietafel)boek een belangrijke rol speelt in de interieurs van Eric Kuster. Daar kunnen wij natuurlijk alleen maar enthousiast over zijn.

Het boek van Helmut Newton, een van onze favorieten!

Enkele weken geleden verscheen zijn nieuwste (en meteen al vierde) boek. Dit boek is verkrijgbaar in een reguliere editie van €50,00 en in een gelimiteerde, gesigneerde versie met camo-kaft van €100,00. Die laatste was direct zo populair dat hij eventjes niet leverbaar is. Komt wel weer. Liefhebbers moeten het nu dus even doen met de normale editie.

In bovenstaand interieur speelt het Tom Ford boek de hoofdrol. Dit is ook wel de moeder der koffietafelboeken, omdat het in menig interieur als statement piece op de koffietafel ligt.

Reageer op artikel:
De nieuwe Eric Kuster
Sluiten