De nieuwe Aesop winkel in Singapore heeft een super chic interieur

Team Roomed is nogal fan van Aesop. Werkelijk alles aan dit heerlijke Australische merk klopt: de fijne verzorgingsproducten met bijzondere geuren, de verpakkingen én natuurlijk het interieur van de winkels. Helaas is er in Nederland nog geen winkel geopend, maar wanneer we in het buitenland zijn is dit toch wel een van onze must-visits. Elk bezoekje aan de winkel is weer bijzonder. Aesop is in de afgelopen 25 jaar dan wel uitgegroeid tot winkelketen, maar geen enkele locatie is hetzelfde. De winkels zijn ontworpen door verschillende architecten en zijn aangepast op de gebruiken, tradities, historie en stijl van het betreffende land.

Onlangs opende Aesop een nieuwe winkel in Singapore. En dat interieur is echt een van onze favorieten tot nu toe! De ontwerpers van designstudio Snohetta – tevens verantwoordelijk voor het design van de winkels in Berlijn en Oslo – haalden hun inspiratie uit de straat waar de winkel is gevestigd. Deze straat was vroeger namelijk een nootmuskaatplantage.

>> De CHANEL winkel in de P.C. heeft een ijzersterke gevel van glazen bakstenen

Aan het plafond van de Aesop winkel hangen smalle houten balkjes, als een omgekeerd bos. Deze balkjes komen ook terug – weliswaar op verschillende manieren – in de andere Aesop winkels, wat ondanks de totaal verschillende concepten toch weer zorgt voor eenheid.

Ook het kleurenpalet is geïnspireerd op de plantage. De roze kleur doet denken aan foelie, een kruid dat wordt gemaakt van de zaadmantel van nootmuskaat. Op de vloer liggen sisal matten. Deze natuurlijke elementen worden gecombineerd met super chique, goudkleurige presentatiemeubels.

Natuurlijk helpt het ook mee dat de verpakkingen van Aesop heel stylish zijn. De verpakkingen en het interieur vullen elkaar super goed aan!

De Aesop winkel in Covent Garden, Londen heeft weer een totaal andere look. Hierbij lieten de architecten zich inspireren door Mediterraanse invloeden. Bekijk hier de foto’s!

www.designboom.com

Reageer op artikel:
De nieuwe Aesop winkel in Singapore heeft een super chic interieur
Sluiten