Inspiratieboost: de mooiste woonkamers met witte vloeren

Als je je huis een typisch Scandinavische look wilt geven en daarmee ook nog eens een extra lichte ruimte wilt creëren dan is mijn advies heel simpel. Ga voor witte vloeren! Scandinaviërs zijn al jaren fan en sinds kort kan ik ook zeggen dat ik helemaal om ben. Na jaren heb ik namelijk besloten om mijn budget laminaatvloer in te ruilen voor een echte houten vloer. Duur? Dat viel wel mee. Ik had het geluk dat ik een gebruikte houten vloer uit een ander huis kon overnemen. Deze houten vloer was echter behoorlijk donker en dus koos ik ervoor om de planken in de witte lak te zetten.

Het resultaat? Een heerlijk licht huis met een Scandinavische sfeer (en meteen een goede ondergrond voor de foto’s van onze DIY-projecten). Om ook jou te inspireren vind je hieronder de mooiste woonkamers met witte vloeren. Klik op de afbeeldingen om de rest van het huis te bekijken.

Bron: Residence

Als je écht een strak witte vloer wilt, dan kun je het best kiezen voor een gietvloer. Hiermee creëer je in één klap een super moderne look. Maar in combinatie met vintage meubels, warme tinten en natuurlijke materialen kun je juist weer een totaal andere sfeer neerzetten.

>> Zó kies je de juiste vloer voor jouw huis

Bron: F&M

Heb jij een houten vloer en wil je die een laagje witte lak geven? Zorg ervoor dat je de juiste verf koopt. Neem een stuk van je houten vloer mee naar de bouwmarkt en laat je adviseren voor het soort verf. Tip: zet niet meteen je hele vloer in de lak, maar test eerst de verf uit op een klein stukje plank. Niet goed? Dan heb je in elk geval je vloer nog niet verpest.

Volg dit stappenplan voor het verven van je houten vloer

Voor wie extreem witte vloeren iets te heftig vindt: ga voor een white wash! Zo creëer je toch een licht interieur, maar blijf je de knoesten in het hout wel zien, waardoor de vloer een natuurlijke look houdt.

MEER
Bekijk ook de mooiste vloeren voor in de woonkamer en hieronder geef ik je een kijkje in mijn huis!

Huize Bolo ❌❌❌ #nieuwevloer #lekkerscandi #happy #instahome

A photo posted by Renée Leeuw (@reneeleeuw) on