Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Interieur 19 nov 2016

De mooiste inspiratie voor je eigen gallery wall

Met een gallery wall – een verzameling van mooie prints, foto’s en kunstwerken – geef je je interieur een persoonlijke touch. Het is dé manier om herinneringen en dierbare vondsten in je interieur tentoon te stellen.

Nu zijn er veel manieren om zo’n statement wall samen te stellen. In deze infographic lieten we je al de beste lay-out en ophangsystemen zien. Maar een beetje extra inspiratie is altijd goed! En daarom zetten we de mooiste interieurs mét gallery wall voor jou op een rijtje.

Bron: Blog Liv

Je mooiste foto’s als eye catcher aan de muur

Om de gallery wall persoonlijk en uniek te maken, is het leuk om verschillende lijsten met elkaar te combineren. Wissel nieuwe lijsten af met tweedehands exemplaren voor een speelste look. De lijsten kun je vullen met mooie editorials uit tijdschriften, behangstalen, oude foto’s of een pagina uit je favoriete boek.

Vind je bovenstaande poster van New York ook zo cool? Studio Esinam heeft een heleboel te gekke varianten! Bekijk ze hier.

Deze gallery wall bewijst dat je de fotolijsten echt niet perfect hoeft uit te meten! De verschillende tussenruimtes geeft het geheel juist een speelse look. Ben je benieuwd naar de rest van de dit fijne Scandinavische interieur? Bekijk dan deze binnenkijker!

Bron: Stadshem

>> Dit appartement heeft dé perfecte gallery wall

Bron: DesignMag

Zo’n tentoonstelling is ook een hele goede manier om wat meer kleur in huis te brengen. Heb je een vrij neutraal interieur? Vul de lijsten dan met kleurige prints of editorials. Wanneer je de lijsten af en toe vult met een nieuwe print, creëer je in een handomdraai een nieuwe look!

Bekijk ter inspiratie ook dit huis in Götenborg, waar je bijna in élke kamer een gallery wall vindt!

Bron: Trine Holbeakdesigns
Bron: Ahre

Om de gallery wall echt onderdeel van je interieur te maken, kun je meer elementen toevoegen dan alleen fotolijsten en prints. Denk aan een mooie wandplank of lamp. Vera van Brainy Days geeft je in dit artikel een aantal tips met bijzondere objecten die perfect in je statement wall passen!

Bekijk ook: ÆVA & Brainy Days: Wall of Frame

Bron: Yellows

MEER LEZEN
De gang is een ideale plek voor een gallery wall, omdat deze ruimte meestal smal is. Een paar lijsten aan de muur nemen geen kostbare ruimte in, maar zorgen wel voor een stijlvol effect! Bekijk de mooiste gallery walls voor in de gang hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De mooiste inspiratie voor je eigen gallery wall
Sluiten