Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Badkamer 7 mrt 2017

De mooiste inspiratie voor een marmeren badkamer

Marmer! Tegenwoordig niet meer weg te denken uit het interieur en ook onze redactie is er gek op. Waar je voorheen marmer eigenlijk alleen zag in de meest chique en dure huizen en hotels, kun je tegenwoordig ook veel marmeren accessoires kopen die elk interieur zo’n stylish touch geven. Maar waar marmer écht thuishoort? In de badkamer! Wij geven je prachtige en inspirerende voorbeelden voor een marmeren badkamer.

Marmer komt in verschillende soorten, kleuren en maten. Vooral in de ‘aderen’ zit veel variatie: van lichtrijs en zwart tot naturel en roze. Voor ieder wat wils dus!

Spierwit met lichtgrijs

Dit is een veelvoorkomende tegel. Met zo’n witte tegel kun je eindeloos variëren. Denk aan gouden of bronzen hardware of een combinatie met glas en hout. Op bovenstaande foto zijn niet alleen de muren van marmer, maar ook de ombouw van de wasbak. Hierdoor wordt de badkamer een stuk ruimtelijker dan die in werkelijkheid is. De ombouw verdwijnt als het ware in de muur. Benieuwd naar de rest van dit prachtige huis? Bekijk de beelden hier.

Bron: TG Studio
Bron: TG Studio

Perfecte symmetrie

Omdat marmeren tegels gemaakt worden uit grote stenen, is het mogelijk om de badkamer helemaal symmetrisch te maken. Vooral in deze badkamer is dat perfect uitgevoerd. De aderen van het marmer in de vloer accentueren de grote badkuip.

Een combinatie met verschillende tegels

Een combinatie met andere tegels is een perfecte variant op de compleet marmeren badkamer. De ouderwetse metrotegel uit de Franse ondergrondse is een leuke toevoeging! Wist je dat er in het leggen van de metrotegels ook heel veel variatie mogelijk is? Bekijk hier de mooiste manieren!

De badkamer van dit appartement in Parijs heeft ronde marmeren muren!

Bron: Cosentin on news

Wil je het marmer doorvoeren op meerdere plekken in je interieur? Bekijk dan ons moodboard voor nog meer inspiratie!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De mooiste inspiratie voor een marmeren badkamer
Sluiten