Inspiratieboost: de mooiste bureaus met houten blad

Wanneer je een home office inricht is een bureau uiteraard onmisbaar. Het is misschien wel het meest belangrijke item van een werkplek en het meubel moet dan ook wel aan een aantal eisen voldoen. Een bureau moet er goed uitzien, ruim genoeg zijn en qua design passen bij jouw werkstijl. In deze inspiratieboost zetten we de mooiste bureaus met houten blad op een rijtje. Dit omdat hout vaak een warme toevoeging is aan de ruimte, iets wat ook in je werkomgeving belangrijk is.

Hout staat erg mooi bij wit omdat het hout dan extra opvalt. Geef je werkplek bijvoorbeeld een witte basis door de muren, het plafond en de vloer wit te maken. Of kies voor een wit onderstel van je bureau en combineer dit met een houten blad. Meer inspiratie vind je hieronder!

Bron: By zenz

Bron: West Elm

Bron: Blooc

Wanneer je kiest voor een basis van wit met hout is het leuk om er een interessante twist aan te geven met bijvoorbeeld metallic details. Ga voor bronzen bureau accessoires en geef op die manier je home office een boost. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor details van koper of zilver.

Leg een vloerkleed in de ruimte voor iets meer kleur en contrast.

Bron: Mabele

Zet je houten blad op schragen. Zo kun je een leuke combinatie van verschillende kleuren of materialen in elkaar zetten en creëer je een nonchalante (en ook unieke) look. Ga bijvoorbeeld voor een metalen onderstel of kies houten schragen en verf die wit of juist in een opvallende kleur.

Bekijk deze inspiratieboost voor meer bureaubladen op schragen.

Bron: Archzine

Bron: DADAA

Kies je voor een geheel houten bureau en combineer je die met een houten vloer? Check dan even onze tips voor het combineren van verschillende houtsoorten. Zo zorg je ervoor dat de houtsoorten niet met elkaar ‘vloeken’. Een houtsoort met opvallende knoesten kun je namelijk het beste combineren met een rustiger type hout.

MEER LEZEN
Heb jij weleens last van concentratieproblemen tijdens het werken thuis? Misschien heb je iets aan deze productiviteitstips speciaal voor thuiswerkers.