Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Badkamer 30 dec 2015

De mooiste badkamertrends van 2016

Yes, wij presenteren u: dé badkamertrends van 2016. Nu het einde van het jaar nadert, begint het bij ons te kriebelen. Waar kunnen we naar uitkijken volgend jaar? Wat gaat helemaal hip en happening worden en welke trends uit 2015 laten we dit jaar toch aan ons voorbij gaan? Wij kijken alvast naar het komende jaar en laten zien wat je allemaal kunt verwachten van 2016. In dit artikel zetten we de leukste trends voor de badkamer op een rijtje samen met een aantal handige tips zodat jij meteen met deze trends aan de slag kan!

Wil je je huis helemaal upgraden? Check dan ook even de laatste slaapkamertrends én de nieuwste trends voor de keuken.

1. De metrotegel blijft!

Dit jaar hebben we heel wat foto’s van interieurs voorbij zien komen met deze witte tegels aan de muur. Wij zijn ook groot fan – het doet ons namelijk denken aan onze favoriete stad – maar we denken dat het in 2016 wel tijd wordt om een paar veranderingen aan te brengen. Kies voor de échte Franse uitstraling met donkergrijze voegen in plaats van wit en combineer de tegels met vloertegels met een (Portugees) patroon. Of leg de tegels in een ander verband dan het ‘bakstenen patroon’ dat we nu vooral tegenkomen. De leukste legverbanden hebben we voor jou op een rijtje gezet, bekijk ze hier!

Bron: Line Kay

2. Weg met die badmat (of koop een hele mooie)

Oké, oké, we snappen dat het lekker warm is als je net onder de douche vandaan komt. Maar als je in een nieuw huis of appartement woont mét vloerverwarming is zo’n badmat niet echt nodig. En bovendien zonde van je mooie vloer! Kan je je een badkamer zonder mat niet voorstellen? Koop er dan een die de badkamer complementeert. Er zijn genoeg merken die bijzondere badmatten verkopen, denk bijvoorbeeld aan Hay, met hun samenwerking met Scholten en Baijings, of Aquanova. Investeer liever in een mooie luxe badmat die er ook nog eens mooi uitziet!

Bron: Chic Deco

3. Een grote spiegel

Dit jaar krijgt de spiegel weer een prominentere plek in de badkamer. Denk aan een full length mirror, leunend tegen de muur of een grote spiegel boven de wastafel. Het staat prachtig en luxe, maar het is ook een goede truc om je badkamer groter te laten lijken. Bekijk hier meer tips!

4. Aandacht voor accessoires

Planten, mooie flacons, zachte handdoeken: besteed net even wat meer aandacht aan de details! Goede accessoires geven een badkamer een luxe uitstraling. Denk out of the box – dat is een van onze New Years Resolutions – en geef je badkamer net dat beetje extra. Koop een zeepdispenser die gezien mag worden. Planten maken alle kamers in huis levendiger en daar hoort de badkamer ook zeker bij. Combineer de mooie flessen en dispensers met een aantal planten die niet veel onderhoud nodig hebben en je zult zien dat het een wereld van verschil maakt!

5. Hardware

Aankomend jaar stappen we een beetje van de metallics trend af. In 2015 moest alles goud, koper en brons, maar dit jaar gaan we terug naar de basis. En dan met name in de badkamer! Prachtige mat zwarte kranen en chromen accessoires zullen we weer meer zien, maar dat betekent natuurlijk niet dat je nu al je metallics de deur uit moet doen. In de keuken zullen we de koperen accessoires zeker nog tegenkomen! Combineer de zwarte kranen in de badkamer met prachtig wit marmer. Vind je het geheel nog wat te steriel? Dan komen de mooie flacons en planten weer goed van pas, deze zullen de badkamer wat levendiger maken.

Nu je precies weet wat de badkamertrends van 2016 zullen zijn, is het tijd om aan de slag te gaan! Bekijk ook onderstaande artikelen voor nóg meer inspiratie:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De mooiste badkamertrends van 2016
Sluiten