Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Interieur 5 jan 2016

De liefste babykamertrends van 2016

Het is 2016! Tijd voor ons om terug te kijken op het interieur design van het vorige jaar en vooruit te blikken op wat er dit jaar allemaal komen gaat. Is 2016 voor jullie hét jaar van gezinsuitbreiding? Allereerst: gefeliciteerd! Dit wordt een mooi en spannend jaar. Naast alle spullen die gekocht moeten worden en tussen de afspraken voor echo’s en de ‘pufclub’ door moet er natuurlijk ook een fijn kamertje gecreëerd worden. Ga er dan maar even goed voor zitten: dit zijn dé babykamertrends voor 2016.

Verwachten jullie niet één, maar twee baby’s? Lees dan ook even onze tips voor het inrichten van de babykamer voor een tweeling!

Bron: City Mom

1. Terug naar pastel

Hoewel we vorig jaar geen genoeg konden krijgen van zwart-witte kinderkamers met hier een daar een felkleurige uitschieter gaan we dit jaar weer terug naar pasteltinten. Pantone gaf dit voorzetje al een beetje met hun twee kleuren voor 2016, Rose Quartz en Serenity. Ook als de pasteltinten je net wat té kleurig zijn, kun je iets met deze trend: gewoon combineren met zwart, wit en grijstinten.

Bron: Stokke

2. Maak een statement met de wieg of het ledikant

In 2015 was er al een aantal kersverse ouders die het wel aandurfden: geen gewone wieg maar een mandje aan het plafond, een ledikant in een tipi of een bedje die er nét even anders uitziet dan de bedjes die we onderhand wel kennen. Dit jaar wordt het tijd dat we een beetje verder experimenteren. Veel merken gaan hier al in mee en nemen het ontwerp van de klassieke wieg onder de loep om er een spannender ontwerp van te maken.

3. Compleet in Scandinavische stijl

Het simplistische van de Scandinavische stijl blijft dit jaar nog lekker hangen! Blijf bij een goede basis van wit gecombineerd met tinten als beige, lichtgrijs of poederroze. Vrolijk de boel wat op door middel van houten meubels en goede accessoires.

>> 7 leuke en simpele ideeën voor de babykamer

4. Een combinatie van kleuren, prints en stoffen

Zolang het qua gevoel maar op elkaar aansluit, kun je in principe alles met elkaar combineren. Grafische elementen met bloemenprints, beton met zachte stoffen, enzovoorts. Kies een of twee items die je écht in de babykamer wilt hebben en bouw daar dan langzaam omheen.

Bovenstaande afbeelding geeft alvast een kijkje in een familiehuis in Eindhoven waar de nieuwe babykamer trends van 2016 al te zien zijn. Bekijk alle beelden van het huis hier.

Kan de rest van je huis ook wel een opsteker gebruiken? Bekijk dan ook onderstaande artikelen voor nóg meer inspiratie:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De liefste babykamertrends van 2016
Sluiten