Florence
Florence Diy 18 jul 2014

De leukste room divider maak je van oude fruitkistjes

Nu zijn room dividers geschikt voor in ieder formaat huis, maar laten we ons even richten op de kleinere woningen of misschien wel de studentenkamers. Als student beschik je vaak over een kleine ruimte waarin zowel je bed en kast als bureau staat en het liefst zou je natuurlijk nog een klein zithoekje hebben. Ook zou vaak wat extra opbergruimte geen overbodige luxe zijn. Om je ruimte toch op te kunnen delen en een aantal leuke accessoires zichtbaar te kunnen etaleren hebben we deze week een originele room divider als DIY voor je.

BENODIGDHEDEN

• 8 x houten fruit/ sinaasappelkistjes (hier zijn 8 kistjes gebruikt, maar je kunt er natuurlijk zoveel gebruiken als je zelf wilt)
• 3 x 16 kleine verzonken spaanplaatschroefjes
• (Elektrische) schroevendraaier

Optioneel
In deze tutorial zijn de kistjes wit geverfd. Wij vinden ze zelf naturel leuker, maar je kunt ze verven in de kleur die jij wilt en het best in je kamer past.
• Schuurpapier of schuurmachine
• Verf
• Kwast

STAP 1
Besluit je de kistjes wel te verven, schuur ze dan eerst op. Verf ze daarna in de gewenste kleur en laat drogen.

STAP 2
Bepaal hoe je de kistjes op elkaar wilt stapelen of volg het voorbeeld. Hier is ervoor gekozen om ze niet allemaal dezelfde kant op te plaatsen. Dit zorgt voor een speels effect en dat je aan beide kanten de mogelijkheid hebt om spullen op te bergen.

STAP 3
Schroef de kistjes op meerdere plekken stevig aan elkaar. Zet de installatie op de gewenste plek en richt de vakken in met boeken, dierbare accessoires en plantjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

homestory.rp-online.de

Reageer op artikel:
De leukste room divider maak je van oude fruitkistjes
Sluiten