Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Interieur 26 dec 2015

De leukste keukentrends voor 2016

Wij presenteren u: de leukste keukentrends voor 2016! Nu het einde van het jaar nadert beginnen onze voelsprieten te kriebelen. Waar kunnen we naar uitkijken voor volgend jaar? Wat gaat helemaal hip en happening worden en welke trends uit 2015 zeggen we gedag? Wij zetten de leukste keukentrends voor jou op een rijtje samen met handige tips, zodat jij de trends ook kan toevoegen aan je bestaande keuken.

Om het helemaal goed te doen, vertelden we je ook al wat dé trend en kleuren voor 2016 worden. Onderstaande keukentrends kun je daar zeker mee combineren! Ben je benieuwd? Bekijk dan dit artikel.

Bron: Jillm

Een eigen kruidentuin

Voor een kruidentuin hoef je echt geen tuin of balkon te hebben. De kruidentuin kan namelijk ook prima binnenshuis! Een bijkomend voordeel is dat je zo je kruiden altijd binnen handbereik hebt tijdens het koken. Met deze Ikea hack maak je in een handomdraai een super leuke en handige kruidentuin voor aan het raam.

De afzuigkap als eye catcher

Alle keukenleveranciers, zowel de goedkopere merken als in het hogere segment, besteden steeds meer aandacht aan de afzuigkap. De tijd van een verstopte afzuiger in het bovenste keukenkastje is (gelukkig) voorbij. Wij vinden dat een stylish afzuigkap best wat aandacht mag krijgen! Tegenwoordig zijn er prachtige moderne afzuigsystemen te koop die te mooi zijn om helemaal weg te werken.

Bron: MW Photo Inc

Weg met die rij bovenkasten!

De keuken kan niet industrieel genoeg zijn. De keuken van Mike & Isa (check de fantastische binnenkijker!) is hier het perfecte voorbeeld van. Zij hebben een stalen, open constructie boven het werkblad met genoeg opbergplek voor glazen, flessen en ingrediënten. Zo’n constructie kan ook mooi samengaan met een platte afzuigkap. Ook chromen keukenapparatuur blijven we zien in 2016.

Mix & match

Zoals je misschien wel merkt blijven we, net als in 2015, in de industriële sferen. Maar om de keuken net wat meer eigenheid te geven – we gaan natuurlijk niet voor de ‘steriele restaurant-look’ – kun je verschillende stijlen met elkaar mixen. Bijvoorbeeld met Franse metrotegels aan de muur, die je combineert met een houten werkbank of antieke kast. Voeg daar een grote tafel met verschillende stoelen aan toe and you’re good to go.

Meer kleur

Hoewel wij smelten van prachtig samengestelde Scandinavische interieurs met smetteloze, witte keukens vinden wij dat de keuken wel wat meer kleur mag krijgen. Daarvoor hoef je geen compleet nieuwe keuken aan te schaffen, maar je kunt dit ook doen door een nieuwe kleur op de muren, nieuwe tegels of andere grepen. Kleur kun je ook toevoegen door de hardware te vervangen. Denk aan mooie gouden of koperen kranen en zichtbare leidingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De leukste keukentrends voor 2016
Sluiten