Joëlle Kraaij
Joëlle Kraaij Wooninspiratie 3 december 2016

De leukste keukendecoraties op een rijtje

De keuken is een plek die vooral heel functioneel moet zijn. Het liefst houd je het werkblad vrij zodat je hier al je gerechten op kunt bereiden. Maar dat wil niet zeggen dat de keuken geen decoratie kan hebben. En daarom maakten we een handig lijstje met een aantal fijne artikelen die je helpen bij het stylen van de keuken.

Kijk ook eens naar deze tips voor een opgeruimd aanrecht.

Bron: Bjurfors

1. Voeg een aantal planten toe

Planten brengen op subtiele manier wat meer kleur in huis en ze laten de ruimte groter lijken. Hoe dat kan, lees je in dit artikel. Heb je nou echt een kleine keuken? Ga dan voor een hangplant, zo blijft je werkblad vrij! Meer inspiratie voor planten in de keuken vind je hier.

Meer groen in huis

2. Ga voor een krijtbord

Een krijtbord is niet alleen super sfeervol, het is ook nog eens super handig! Zet er snel een boodschappenlijstje op of laat een leuk berichtje achter voor je partner en kinderen. Klik hier voor meer fijne inspiratiebeelden!

3. Kunst in de keuken

Wie zegt dat kunst niet in de keuken thuis hoort heeft het goed mis. Met kunst kun je jouw keuken juist persoonlijker maken. Lees dit artikel waarin we je vertellen op welke manieren je kunst kunt laten terugkomen in je keuken.

Bron: Musta Ovi

4. Kookboeken als decoratie

Laat je mooiste kookboeken zien in je keuken! Je kunt ze decoreren op een wandplank of zet ze op een trolley. Zo kun je er ook nog eens snel bij! Kijk voor meer inspiratie over kookboeken als decoratie hier.

Bron: Weddbook

5. Een houten krat op het aanrecht

Zet een oud vintage kratje naast je fornuis met je meest gebruikte keukenspullen. Zo kun je tijdens het koken snel je favoriete pollepel of garde pakken. Zet er een kruidenplantje en wat peper en zout naast en je kunt meteen aan de slag! Kijk hier hoe je een vintage houten kratje nog meer kunt gebruiken in de keuken.

6. Een pegboard voor al je keukenspullen

Ook het pegboard hoort thuis in dit rijtje van de leukste keukendecoraties. Hang je mooie pannen en keukenspullen op zodat ze altijd bij de hand zijn. Kijk ook eens naar alle andere mogelijkheden met een pegboard én hoe je er zelf eentje maakt in dit artikel.

7. Laat je servies zien

Heb jij net een super mooie, nieuwe serviesset gekocht? Laat het dan zien! Decoreer het mooi op een wandplank. Hoe je dit het beste kunt doen én meer inspiratie vind je hier.

Dit was de round-up van de leukste keukendecoraties. Wil jij liever op een subtiele manier je keuken aankleden? Kijk dan eens naar deze negen mooie knoppen om je kastdeuren te upgraden.

Reageer op artikel:
De leukste keukendecoraties op een rijtje
Sluiten