De leukste barkrukken voor in huis

Steeds meer huizen zijn voorzien van een fraai kookeiland en daarom is de vraag naar mooie barkrukken steeds groter. Tijd om eens een paar bijzondere varianten in het zonnetje te zetten. De links onder de foto’s brengen je naar online verkooppunten.

Poet Stool

Deze Poet kruk van Misewell is misschien een tikkeltje duur, maar wanneer je kijkt naar de constructie, begin je te begrijpen waarom. De drie poten zijn verbonden met de zetel door middel van een pen en gatverbinding die, mocht je er niet van op de hoogte zijn, met uiterste precisie uit het hout moet worden gesneden. Een secuur werkje dus, maar oersterk. Deze kruk gaat je hele leven mee en misschien zelfs wel dat van je kleinkinderen. Staal versterkt elke poot en zorgt tevens voor een fijne richel om je voeten op te laten steunen. De Poet kruk wordt met de hand gemaakt in Milwaukee, Wisconsin.

De populaire Hot Mesh Chair heeft er een broertje en zusje bij. De Hot Mesh barkrukken zijn in twee verschillende maten en zes kleuren verkrijgbaar. Je vindt vast een tint die goed bij jouw interieur past. Bovendien zijn de krukken stapelbaar en ook buiten te gebruiken.

Ook deze kruk is met zijn 289 euro waarschijnlijk wat boven budget, maar ook al is dat het geval, laten we toch even een momentje nemen om de kruk ontworpen, door Mathieu Matégot, te bewonderen. Hij was de eerste die stalen buizen als poten combineerde met geperforeerd stalen plaatmateriaal. Dank u wel Mr. Matégot.

De juiste kruk vinden voor aan je kookeiland is geen makkelijke opgave, maar als je van modern houdt is deze beauty misschien wat voor je. In de voetsporen van Mathieu Matégot ontwierp Todd Bracher deze ranke kruk voor Cappelini. De kruk, genaamd Alodia, is gemaakt van stalen buizen en stalen plaatmateriaal en in verschillende kleuren en hoogtes te bestellen.

BCN Stool van Kristalia

De BCN kruk van Kristalia kwam voort uit een onderzoek naar nieuwe materialen. De zitting heeft een bijzondere curve en is gemaakt van een plastic materiaal dat normaal gesproken gebruikt wordt als isolatiemateriaal voor elektronische componenten. Het materiaal is daarom zeer goed bestand tegen slijtage, oplosmiddelen, warmte en kou. Het frame is uitgevoerd in metaal en heeft een afwerking in chrome of in een gekozen kleur. Verkrijgbaar in zwart, wit en fluoriserend geelgroen.

www.betterlivingthroughdesign.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
De leukste barkrukken voor in huis
Sluiten