De leukste alternatieven voor de standaard bloempot

Dat de Roomed redactie een tikkeltje geobsedeerd is door planten mogen we geen geheim meer noemen. We inspireren je vandaag dan ook weer graag met een artikel over hoe je planten het beste in je interieur kunt laten uitkomen.

Een plant stop je in een pot. Althans; dat is voor veel mensen de meest logische gedachte. Maar wist je dat er nog onwijs veel andere nóg leukere manieren zijn om je planten in je interieur te verwerken? Je kunt je planten ophangen, de hoogte in brengen met een lange plantenstandaard, of ze bijvoorbeeld wikkelen in een stijlvolle (en budget friendly!) papieren zak. Watch and learn.

>> Budget finds: 4x een plantenstandaard onder de 30 euro

Staande plantenstandaard

Laat je plant extra op vallen door deze in een (hoge) plantenstandaard te zetten. Een bloempot met plant op de grond zetten is eigenlijk alleen maar leuk als je een grote of hoge plant hebt. Heb je een kleinere plant? Ga dan de hoogte in met een mooie standaard! Dit kan nog best een zoektocht zijn en ten koste gaan van je ruimte. Gelukkig zijn er onwijs veel leuke plantenstandaarden op de markt die net een wat uniekere look geven dan een standaard bloempot.

Hangplanten

Hangplanten zijn helemaal van nu! Wat we vaak tegenkomen is de macramé plantenhanger. Helaas is deze manier van planten ophangen de laatste tijd overal zó populair dat bijna iedereen er wel eentje heeft en het dus niet echt de meest originele keuze is. Wij zouden nu bijvoorbeeld eerder gaan voor een stalen plantenhanger of deze unieke variant van The Design Labo. Minimalistisch en stijlvol tegelijk!

Bron: H&M

Papieren zak

Een papieren zak klinkt misschien wat armoedig, maar dat is absoluut niet het geval! Door je plant in een papieren zak te zetten vang je twee vliegen in één klap. Je bespaart namelijk geld en creëert tegelijkertijd een stoere en ietwat nonchalante look in je interieur! Do we need to say more?

DIY!

Reageer op artikel:
De leukste alternatieven voor de standaard bloempot
Sluiten