Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Design 10 dec 2015

De kleuren van 2016: Rose Quartz en Serenity

Pantone heeft gesproken! ‘Rose Quartz’ en ‘Serenity’ worden dé kleuren van 2016. Voor de eerste keer koos Pantone niet één maar twee nieuwe kleuren: een poederroze tint en een lavendelblauwe kleur. Een goede tegenhanger op de dieprode kleur van vorig jaar!

Pantone, een bedrijf dat kleurcoderingen maakt en publiceert en heel geliefd is onder (grafisch) ontwerpers, heeft een goede reden voor de keuze van deze twee kleuren. Onderstaande video geeft al een beetje een idee van waar Pantone de kleuren vandaan haalt.


De introductie video van de twee kleuren geven ons al een paar aanwijzingen. Volgens Pantone zoeken we in een wereld vol stress een tegengif, zodat we meer mindfulness en vriendelijkheid terug kunnen brengen in ons dagelijks leven. De twee kleuren vloeien in elkaar over en zorgen voor verbinding en vereniging. Daarnaast staan de twee kleuren ook voor gendergelijkheid, een veelbesproken onderwerp van de afgelopen tijd. Volgens Pantone moet iedereen zich op zijn of haar eigen manier kunnen uitdrukken met kleur in mode, interieur en design.

Ben je al benieuwd naar inspiratie met deze kleuren? Check dan even dit moodboard of dit compacte appartement waarbij veel felle kleuren met elkaar worden gecombineerd.

www.pantone.com

Reageer op artikel:
De kleuren van 2016: Rose Quartz en Serenity
Sluiten