De Amsterdamse studio van onze favoriete Instagrammer Emma Peijnenburg

Er zijn heel wat Instagram accounts en blogs die je op de hoogte houden van must-visit winkels en restaurantjes, maar één van onze favorieten is toch wel het Instagram account van Emma Peijnenburg. Zij weet elke keer weer precies die plekken te vinden, die nog niet iedereen kent én die er – niet geheel onbelangrijk – mooi uitzien. Via haar Instagram account geeft ze ons ook af en toe een kijkje in haar eigen huis en dat maakte ons benieuwd naar meer.

We bezochten Emma in haar kleine studio in Amsterdam-Oost en spraken haar onder andere over haar favoriete (kringloop)winkels en haar nieuwste ‘hotspot project’.

Even voorstellen..

Emma Peijnenburg volgde de opleiding Media, Art & Performance in Den Bosch. Ze besloot vrijwel direct om haar stages in Amsterdam te kiezen en verhuisde vervolgens ook naar deze stad. Inmiddels is Emma afgestudeerd en werkt zij als freelance fotograaf voor onder andere Chapter Friday. Daarnaast werkt ze veel samen met bevriende illustrators voor wie zij de fotografie verzorgt. Die illustraties zien we uiteraard veelvuldig terug in haar heerlijk lichte en witte huis. Kijk maar even mee..

De studio is vrij klein en de indeling van de ruimte is niet heel gunstig. Je komt binnen in een smal ‘gangetje’ waar ook meteen de kledingkast staat. Een deel van de wand heeft een gekke inham. In eerste instantie niet heel handig, maar Emma hing hier planken aan de muur en wist de ‘loze ruimte’ zo toch goed te stylen.

Een vriendinnetje maakte deze té leuke illustratie van Emma en haar vriendinnen. De vlaggetjes komen uit Bali en waren een souvenirtje van een andere vriendin.

Opgeruimd!

Vaak zie je in kleine woningen veel slimme opbergoplossingen, maar Emma koos een andere strategie. Zij gooit gewoon veel weg en houdt alleen de dingen die ze écht nodig heeft of die een speciale waarde hebben. Een methode die veel overeenkomt met de principes van opruimgoeroe Marie Kondo!

Het bed was in principe verhoogd zodat je daaronder spullen kwijt kon. Maar Emma miste wat onderdelen waardoor het bed niet kon staan zoals de bedoeling was. De oplossing? Ze legde de latten bodem direct op de grond en zette de achterkant gewoon tegen de muur. Niet de meest handige oplossing voor de kleine ruimte, maar wél een mooie. Zeker in combinatie met de string lights en de vlaggenlijn van Sukha, één van onze favoriete winkels in Amsterdam.

Met drie tassen is het hier al een troep, dus dan is het wel nodig om het een beetje op te ruimen.

Als freelancer werkt Emma veel vanuit huis en dan is het wel fijn als het geen troep is. “Ik ben veel onderweg en best wel rommelig in mijn hoofd. Daarom houdt ik de ruimte het liefst clean en opgeruimd.”

Vintage finds

Veel interieur items zijn tweedehands. De fluwelen stoel vond Emma voor 30 euro op Marktplaats bij een Australisch stel, die de stoel persoonlijk kwamen brengen met de van. De kleinere accessoires, zoals kandelaars, vazen en lijsten komen veelal van kringloopwinkels uit de buurt. Voor grotere antiek gaat Emma buiten de randstad, naar Brabant of België. Daar is het vaak net iets betaalbaarder.

DIY: bekleed een schoenendoos met mooi papier en maak er een opbergbox van. Emma koos voor een leuk gestippeld papier, stapelde wat boeken en on top zie je haar allereerste All Stars!

“Mijn moeder had altijd een koffer, waarin ze allerlei spullen van mij en mijn broer bewaarde. Mijn eerste All Stars kwamen ook in die koffer terecht.”

Een van de beste finds is misschien wel de verzameling roze Evian kratten, die nu als bank op het ruime balkon staan. Deze zag Emma op de stoep voor een tentje staan en mocht ze gewoon meenemen! Sindsdien vraagt iedereen haar naar de kratten, maar ze lijken nogal zeldzaam, want ook wij hebben ze (nog) niet kunnen vinden.

Hotspots

Als wij op zoek zijn naar leuke – onontdekte – spots, dan raadplegen we vaak Emma’s Instagram account. En wij zijn niet de enige. Daarom is Emma nu bezig met het opzetten van The City Supper. Via @thecitysupper houdt ze je op de hoogte van de leukste en mooiste spots in binnen- en buitenland. Eigenlijk wordt The City Supper dus je persoonlijke guide naar de mooiste en leukste plekjes!

MEER LEZEN
Woon jij ook in een studio en ben je op zoek naar tips om die ruimte zo goed mogelijk in te delen? Roomed’s Esmé geeft handige aanwijzingen voor de inrichting van een kleine studio.

Fotografie door Jazzy Hartog voor Roomed.

Reageer op artikel:
De Amsterdamse studio van onze favoriete Instagrammer Emma Peijnenburg
Sluiten