Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 4 mei 2017

Hebben! Een tropische sfeer in huis met de Kentia palm

Bij Roomed leven we onder het motto: nooit genoeg groen in huis. Daarom inspireren we je vandaag weer met een nieuwe plant die de perfecte toevoeging is voor je eigen tropische jungle in huis: de Kentia palm.

Wij hebben de mooiste inspiratiebeelden en handige tips over de verzorging van deze plant voor je op een rijtje gezet, zodat jij de palm binnen no-time kunt toevoegen aan je eigen urban jungle.

Verzorging
De kentia palm is door zijn grootte een fijne plant om een lege hoek op te vullen in huis. Het is een palm die in vergelijking met andere tropische planten relatief weinig verzorging en licht nodig heeft. Zorg wel dat de plant altijd in vochtig water staat. Geef hem liever regelmatig een kleine hoeveelheid water dan in één keer heel veel. Let op: écht nat mag de potgrond niet zijn!

De Kentia palm past eigenlijk in elk interieur. Door zijn grootte is het wel handig om eerst goed na te denken of je de plant wel echt kwijt kunt. Op een vensterbank is de plant namelijk al snel te groot en te hoog. Zorg dus dat je een mooi plekje hebt ergens op de grond (het liefst een lege hoek). Daar kun je dan vervolgens nog wat lagere planten bij zetten waardoor je een stijlvolle plantenhoek creëert.

Meer van onze favoriete planten ontdekken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hebben! Een tropische sfeer in huis met de Kentia palm
Sluiten