De Kanarie Club: te gek design in deze nieuwe Amsterdamse hotspot

Amsterdam is weer een goede spot rijker. En wederom is het interieur ontworpen door Studio Modijefsky, dat ook verantwoordelijk was voor de te gekke Bar Botanique. Het interieur, de locatie én de naam zijn allemaal geweldig. De Kanarie Club is here to stay!

De Kanarie Club is gevestigd in de Hallen, de oude tramremise van Amsterdam West. Voorheen vond je in dit achterste gedeelte van de remise de restaurants Halte 3 en Meat West. De muur tussenbeide werd afgebroken, waardoor er een zee van ruimte vrij kwam. Genoeg plek voor Studio Modijefsky om te experimenteren met bijzondere designs.

De oude functies van de Hallen inspireerde de ontwerpers voor de indeling en het kleurenpalet. Waar vroeger onderhoud werd gepleegd en de tramswagons opnieuw werden gespoten of geschilderd, is nu een werkplek gecreëerd. Daarnaast past het nieuwe interieur prachtig bij de tramrails die nog steeds te zien is in de betonnen vloer.

Wat bij binnenkomst meteen opvalt? De immense planten die in deze ‘vogelkooi’ zijn neergezet. In het midden van het restaurant is de keuken gesitueerd. Gelukkig wordt de hoogte van de hal goed gebruikt: bovenop de keuken is een heuse poolbar gemaakt. En het woord ‘poolbar’ kunnen we in deze heel letterlijk nemen.

Naast de cocktailbar is een zitkuil in de vorm van een zwembad gebouwd. Hier kun je vanaf een afstandje heerlijk uitkijken over het gehele restaurant. Het design is bijzonder, maar de inspiratie voor dit ontwerp eigenlijk nog veel leuker. Voordat de Hallen werd verbouwd, werd het gebouw bewoond door een aantal krakers. Zij bouwden hier een soort binnenzwembad, en vulde het met water wat uit de bovenleidingen van het pand lekte.

Oké, dus het interieur is te gek. Maar je kunt hier ook erg lekker eten! Benieuwd? Het volledige report lees je op Culy.

Reageer op artikel:
De Kanarie Club: te gek design in deze nieuwe Amsterdamse hotspot
Sluiten