De kamers in dit huis in Japan vormen een dorp van kleine huisjes

Azië staat vol met bijzondere architectuur en dit huis is daar een goed voorbeeld van. Met een aantal simpele materialen wist de architect dit huis in Japan een opvallende design te geven. De client wilde een grote open ruimte in het huis waar je de vorm van het exterieur in terug zou zien; inclusief het zadeldak. Daar gaf de architect een bijzondere draai aan!

Het huis is een ontwerp van architectenbureau Yoshichika Takagi en staat in Hokkaido. De woning is 226 vierkante meter groot en heeft wel een heel opvallend interieur. Kijk maar even mee…

Gezien het koude klimaat in Hokkaido, leek het de architect geen goed idee om in het huis een hoge open ruimte te creëren. Daarom bedacht hij een andere manier om de vorm van het exterieur binnen terug te laten komen. In de woning maakten ze een aantal privéruimtes in de vorm van kleine huisjes. De daken van deze huisjes maakten ze lager dan het zadeldak van het huis zelf, zodat de aparte ruimtes een soort klein dorp vormen in het grote huis.

Tegen de wand van de grootste ruimte in de woonkamer maakte de architect een open kast. Benieuwd hoe je zo’n open kast het best kunt stylen? Dat vertellen we je hier. Deze grote wandkast is trouwens een handig alternatief voor losse kleine meubels die niet in verhouding zouden zijn met de rest van de hoge ruimte.

Om de kleine huisjes in het grote huis echt af te maken, voegde het architectenbureau aan elke aparte ruimte een deuropening en raam zonder glas toe. Voor extra privacy hingen de bewoners gordijnen op. Aangezien de deuren en ramen open zijn, heeft het huis toch de open sfeer die de bewoners wilden.

Dit huis in Japan doet ons trouwens een beetje denken aan een ander huis aan zee in Hiroshima mét privé strand.

Fotografie: Seiya Miyamoto

yoshichikatakagi.com

Reageer op artikel:
De kamers in dit huis in Japan vormen een dorp van kleine huisjes
Sluiten