De Japanse look gecombineerd met Scandinavisch design? Dat ziet er zo uit!

We nemen een kijkje in het prachtige huis van Juli Daoust en John Baker. Zij zijn de eigenaren van interieurwinkel Mjölk in Toronto en zelf wilden ze boven hun winkel gaan wonen. Voordat zij hier in konden, moest er wel het een en ander gebeuren. Daarvoor schakelden zij Studio Junction in. De stijl van de producten die Juli en John verkopen, trokken zij door tot in hun eigen huis: het interieur bestaat uit een fijne mix van Japans en Scandinavisch design.

Er is veel aan het pand verbouwd, zowel in de winkelruimte als in het appartement. Doordat de winkel tussen twee gebouwen in staat, was het een must voor Studio Junction om slim om te gaan met het daglicht. Door de vele glazen deuren, de prachtige binnentuin en de open indeling heeft het appartement een fijne ruimtelijke uitstraling.

Door de vele zelfde producten is de scheidingslijn tussen de winkel en het appartement heel dun. Precies zoals Juli en John het wilden! Het was altijd hun droom om een interieurwinkel te beginnen. De zoektocht naar een mooi pand waar ze óók nog eens konden wonen heeft vrij lang geduurd. In een van de gezelligste straten van Toronto, Dundas Street West, vonden zij dit prachtige pand dat ze helemaal naar hun stijl en smaak verbouwden.

In het interieur komt de Japanse simplicity prachtig samen met Scandinavisch design. Alle ruimtes hebben een rustig kleurenpalet met lichte kleuren, afgewisseld met verschillende houtsoorten.

>> 5 tips voor het combineren van verschillende houtsoorten

Een heerlijke binnentuin vormt de scheiding tussen de keuken en de woonkamer. Door de grote glazen deuren komt veel daglicht naar binnen aan beide kanten.

De keuken heeft een simpel maar prachtig interieur met een lange eettafel en groot werkblad. Het steen van het werkblad is ook gebruikt in de lijsten in de eettafel. Deze kleine details komen voort uit de liefde voor de Japanse stijl.

Zelfs de kinderkamer is geheel in stijl ingericht, maar wel met een speelse touch. De slaapkamer wordt van de rest van het appartement gescheiden door middel van Japanse schuifdeuren. Handig, want zo kun je de kamer afschermen voor meer privacy, maar kan het stel ook een oogje in het zeil houden! Het Marokkaanse vloerkleed zorgt voor wat meer kleur bij het rustige kleurenpalet.

Vooral de badkamer en de master badroom hebben een fijne, Japanse look. Ben je benieuwd naar meer Japanse huizen waarin hout de boventoon voert? Bekijk dan zeker ook even dit prachtige huis dat is ingedeeld in veel verschillende, kleinere ruimtes.

www.dwell.com