Renée Leeuw
Renée Leeuw Design 21 jan 2016

De interieurtrends volgens Brainy Days

Hoi ik ben Vera, creative founder van Brainy Days, een online store waar je terecht kunt voor treasure goods & gifts van onontdekte merken. Als stadse avonturier ben ik continu op zoek naar nieuwe hotspots, parels van producten en een schatkist aan designers. Deze ontdekkingen deel ik maar al te graag met je! Naast de webshop vol verrassende producten heeft Brainy Days een vaste locatie in Amsterdam Oud-West waar je offline kan shoppen. Bekijk hier de openingstijden. De locatie wordt daarnaast ook gebruikt als creatief concept atelier voor workshops, samenwerkingen en het ontwikkelen van concepten. Een flexibele ruimte, die constant kan transformeren.

Als stylist en merkcurator staan mijn zintuigen altijd op scherp. Het is dan ook heerlijk om in een stad als Amsterdam te leven, waar je trends letterlijk ziet ontstaan. Uiteraard heeft de economie een invloed op trends en laat deze nou net weer wat aantrekken, waardoor iedereen weer wat positiever durft te zijn. De verharding maakt plaats voor een gevoel van opluchting en blijheid. En dus verzachting. Dit heeft weer letterlijk invloed op fashion en interieurtrends. Het mag allemaal weer zachter, ronder, vrolijker en met hier en daar een shiny goud of brons accent. Ik neem je mee in onze bevindingen qua trends voor het jaar 2016! Lees je mee?

1. Groen, groener, groenst!

De botanische trend waarbij planten, groene prints, cactussen, vetplantjes en sinds een jaar ook airplants bij behoren is nog lang niet overgewaaid. Planten geven een huiselijk gevoel van gezelligheid. De groene trend sluit mooi aan bij de overige interieurtrends waarbij cosyness overal een terugkerend element is.

2. Shine on baby!

Al weer drie jaar geleden begon de koper trend met koperkleurige accessoires, zowel in het interieur als in de mode. Van vazen en kussenhoesjes tot shiny kledingstukken; echt werkelijk alles kon je in kopertinten vinden. Deze trend is (gelukkig) nog niet voorbij. Wél is er aan het koperpalet wat meer glam toegevoegd, zoals brass, goud en messing. Ook dagelijkse gebruiksvoorwerpen, zoals de telefoon, plantenspuit en fotolijsten vind je in deze materialen. De ‘metallics’ zijn voorlopig nog niet uit ons interieur weg te denken. We like!

3. Zacht en rond

In fashion gaat veel aandacht naar de zachtheid van stoffen. Dit is een reactie op de enorme groei van het aantal beeldschermen in ons huis (en in ons leven), zoals computers, telefoons, ipads, etc. Het is tijd voor balans. Dit vinden we door contrasterende materialen samen te voegen; de zachtheid en warmte van textiel met de hardheid en glans van metalen. Ook in interieurs gaat textiel een grotere rol krijgen dit jaar.

Styled by Fem Studio:
Femke van Fem Studio legde bovenstaande trends vast in drie levende moodboards met producten van Brainy Days. Femke is een creative spirit en beeldmaker met een stylistisch oog. Naast grafisch ontwerp en fotografie is ze bezig met het uitbreiden van haar eigen productlijn welke momenteel bestaat uit kaarten en jaarkalenders in een Scandinavisch jasje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De interieurtrends volgens Brainy Days
Sluiten