De interieurstijl van Theo-Bert en Jelle: een eclectisch huis vol kleur en design

De interieurstijl van Theo-Bert en Jelle: een eclectisch huis vol kleur en design

In deze serie gaan we op bezoek bij interior lovers met een bijzondere stijl. Van hypermoderne appartementen, herenhuizen met Scandinavische look of een knus huis vol vintage, het komt allemaal voorbij.

Hoe maken zij van een huis hun thuis? En wat maakt het interieur nou écht bijzonder? Deze keer: de interieurstijl van Theo-Bert Pot en Jelle van de Schoor.

Dat dit prachtige herenhuis in Den Haag een nog veel mooier interieur heeft is niet gek. Theo-Bert en Jelle zijn beide interieur liefhebbers pur sang. Theo-Bert is eigenaar van het succesvole blog en Instagramaccount The Nice Stuff Collector en is daarnaast ook grafisch vormgever. Jelle runt creatief bureau Form Makers.

“We kijken heel erg naar wat we mooi vinden: de klassieke stijl in kleur, het moderne in de meubelen, maar tegelijkertijd houden we ook erg van vintage. Op die manier maken we een mooie mix. Met deze eclectische stijl maak je je huis echt persoonlijk.” Theo-Bert en Jelle zijn het er beide over eens: hun huis geeft beide persoonlijkheden écht weer. “Alles wat we mooi vinden slepen we mee naar binnen.”

Een interieur vol veranderingen

Vrienden en familie denken vaak dat er weer een nieuw object in het interieur staat, maar dat is niet altijd het geval. Door steeds te wisselen met meubels, accessoires en planten, creëren ze een aantal keer per maand een compleet nieuwe kamer. De drang om vaak te veranderen heeft ook effect op de meubels zelf. Zo staan er in de eetkamer twee grote panelen met twee verschillende soorten behang die vaak worden afgewisseld. De grote lampen en de banken staan nooit op dezelfde plek en ook wordt de eettafel vaak verplaatst van de achterste kamer naar de voorste kamer – en weer terug. Jelle: “Eerst hadden we een grote zware eettafel. De zwarte tafel die we nu hebben, hebben we zelf ontworpen en laten maken. Het grote tafelblad bestaat uit aparte delen en deze liggen los op de schragen. Ik begin steeds beter te snappen waarom Theo-Bert zo’n eettafel wilde: het slepen van de ene naar de andere kant van het huis gaat op deze manier een stuk makkelijker!”

“Het gevoel van thuis is voor mij het besteden van aandacht aan mooie combinaties en veel kleur. Ik moet altijd wat te zien hebben en geïnspireerd worden, ook in mijn eigen huis”

Een echt thuis

Doordeweeks is Theo-Bert grafisch vormgever bij Pot & van der Velden, een ontwerp studio dat hij samen met vriendin Isabel startte. Zijn vrije avonden en de weekenden staan geheel in het teken van zijn blog en Instagramaccount. “Echt stilzitten is niets voor mij, maar als ik goed wil ontspannen is de bank, de Togo van Ligne Roset, favoriet. De bank is heel comfortabel en het geeft me het gevoel alsof ik in een knusse zitkuil zit. De velvet stof zal gaan slijten en ik denk dat de bank er over tien jaar nóg mooier uitziet.” Beide zijn ze zich er van bewust dat ze in een bijzonder huis wonen. Het herenhuis heeft hoge plafonds, originele sierlijsten en ornamenten in het plafond én houten schuifdeuren en suite. De Plywood stoel van Vitra, ontworpen door Eames, en de industriële lamp van Flos hebben een speciale herinnering. Deze objecten waren de eerste aankopen voor dit huis.

‘Viezige’ tinten en een mix van materialen

Als je Theo-Bert al langer volgt, dan is het je vast niet ontgaan dat hij ook qua kleur veel afwisselt. Het zwarte plafond in de keuken getuigt van veel lef. “We zijn veel bezig met het experimenteren met kleur. Een nieuwe kleur op de wand – of het plafond – is eigenlijk een hele makkelijke manier van een nieuwe sfeer creëren. Ons vorige huis was een beetje een ‘testhuis’. We begonnen met lichte kleuren, maar hebben per ongeluk een keer een deel van het plafond geschilderd. Dat pakte heel goed uit. In onze keuken is het plafond zwart, maar de muren ook. Velen zullen dit niet durven omdat er gezegd wordt dat donkere kleuren een ruimte kleiner maken, maar onze compacte keuken is eigenlijk het bewijs dat het prima kan. Het maakt het als het ware oneindig en ruimtelijk omdat je geen rand of scheiding meer ziet.”

Verder zien we in het interieur veel donkerblauw, groen, beige en bruin. Volgens Theo-Bert houden ze allebei van een beetje ‘viezige’ combinaties. Hij wil eigenlijk iedereen adviseren om lekker te experimenten met kleur. Is het resultaat niet zoals je had verwacht? Een muurtje is zo weer geschilderd. “Ik geef jullie straks gewoon een pot verf mee, haha!”

Benieuwd naar de vorige editie van deze serie?
>> De interieurstijl van Nina: veel vintage en een beetje villa Kakelbont