De interieurstijl van Nina: veel vintage en een beetje villa Kakelbont

In deze nieuwe videoserie gaan we op bezoek bij interior lovers met een bijzondere stijl. Van hypermoderne appartementen, herenhuizen met Scandinavische look of een knus huis vol vintage, het komt allemaal voorbij.

Hoe maken zij van een huis hun thuis? En wat maakt het interieur nou écht bijzonder? Deze keer: de interieurstijl van Nina Engelberts.

Betonnen blok

Toen Nina twee jaar geleden haar appartement in Amsterdam West kocht, was het voor haar een uitdaging om het ‘betonnen blok’ om te toveren naar knus huisje. Het appartementencomplex was namelijk nog vrij nieuw. Dat de basis goed was, zag ze meteen. Het appartement heeft een hoog plafond, een nieuwe keuken en grote ramen. “Ik had graag een huis gewild met authentieke elementen, zoals ornamenten in het plafond of een mooie oude houten vloer. Maar daarnaast heeft zo’n nieuw appartement natuurlijk ook het grote voordeel dat ik er zó in kon, ik hoefde er weinig aan te doen”.

Waar Nina nu voor spaart is een houten vloer in visgraat patroon. “Ik denk dat zo’n vloer een hele goede combinatie is tussen de vintage look en de modernere elementen in mijn huis”. Door de mooie industriële deuren creëerde ze een extra kamer, wat nu haar slaapkamer is. Het achterste kamertje kwam daardoor vrij, en wordt nu gebruikt als inloopkast.

Inspiratiebron

“Mijn grootste inspiratiebron is Rozemarijn de Witte. Samen met haar man Pierre is zij eigenaresse van Los Enamorados, een hotel op Ibiza. Zij geeft aandacht aan elk klein detail: van het overgieten van wasmiddel in mooie glazen flessen tot het combineren van verschillende, bijzondere stoffen. Ze constant op zoek naar de mooiste meubels en accessoires”.

>> Benieuwd naar Los Enamorados? Wij interviewden Rozemarijn over haar bijzondere hotel. Lees het artikel met prachtige foto’s hier!

Villa Kakelbont

“Mijn vriend is veel op reis, maar als hij in Nederland is woont hij bij mij. Hij noemt mijn huis Villa Kakelbont (van Pippi Langkous). Het is niet echt zijn stijl, dit bij elkaar geraapte zooitje. Ik vind het een groot compliment, want Villa Kakelbont is stiekem mijn droomhuis”. Nina haalt haar accessoires en meubels overal en nergens vandaan, winkelen bij de Kringloop is favoriet.

>> 6x tips voor het kopen van tweedehands meubels

“Alle meubels en accessoires hebben voor mij een herinnering en dat maakt mijn interieur echt míjn thuis”. Die hele persoonlijke stijl zien we niet alleen terug in haar interieur, maar ook in haar kledingkast. “Wanneer vriendinnen een feestje hebben komen ze graag langs om even in mijn kledingkast te neuzen. Daarom ben ik ook zo blij met deze extra kamer, het is net een grote verkleedkist met glitterjurken, leren pakken, schoenen en tassen”.

Benieuwd naar meer bijzondere interieurs? Bekijk dan ook het compleet verbouwde zolderappartement van Hans en Roberto in Utrecht. Of de compacte studio van Emma Peijnenburg!

Reageer op artikel:
De interieurstijl van Nina: veel vintage en een beetje villa Kakelbont
Sluiten