Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 19 november 2015

De interieurs in Noord-Korea lijken uit een Wes Anderson film te komen

Interieurs uit Noord-Korea zien we vrijwel nooit voorbijkomen. Het land is onder strak regime, foto’s maken is verboden en wegens het gebrek aan internet en het verbieden van communicatie met ‘de buitenwereld’ weet de rest van de wereld niet goed wat er nou écht gebeurt over de grenzen. Het is dan ook extra bijzonder dat journalist Oliver Wainwright afreisde naar de hoofdstad Pyongyang om de architectuur en interieurs vast te leggen. Gebouwen en kamers die ‘onaf’ waren, mochten echter onder geen beding gefotografeerd worden. Noord-Korea streeft naar perfectie, wat ook goed te zien is op de foto’s.

Oliver publiceerde zijn artikel op The Guardian en maakte een uitgebreide Tumblr met alle foto’s van zijn reis. En wat blijkt? De interieurs in Noord Korea hebben erg veel gemeen met de perfecte decors uit de films van Wes Anderson.

De Amerikaanse filmregisseur Wes Anderson staat vooral bekend om zijn esthetische decors en verhalende manier van filmen. In vrijwel al zijn films voeren pasteltinten de boventoon, gecombineerd met perfect symmetrisch en gestileerde decors. The Royal Tenenbaums, Moonrise Kingdom, en The Grand Budapest Hotel zijn bij ons op de redactie favoriet!

Benieuwd naar een soortgelijk ‘Wes Anderson-decor’, maar dan iets dichter bij huis (en beter te bereiken)? Bezoek dan eens het restaurant Sketch in Londen.

northkoreaninteriors.tumblr.com

Reageer op artikel:
De interieurs in Noord-Korea lijken uit een Wes Anderson film te komen
Sluiten