De industriële loft van twee regisseurs in Londen

Twee regisseurs kochten een oude fabriek in Clerkenwell, een wijk in het centrum van Londen. Van zichzelf is het oude pakhuis al erg stoer en industrieel, een stijl die de regisseurs wel aanspreekt, maar de ruimte moest nog wel bewoonbaar gemaakt worden. Daarvoor schakelden zij het Londense architectenbureau APA in. Zij maakten er een totaal nieuwe, industriële loft van door stoere materialen toe te voegen. Alleen de ramen bleven in tact.

Middenin de loft staat een stalen box. Dit vormt het hart van het appartement en is voor de bewoners het belangrijkste onderdeel van het huis. In de box zit namelijk de badkamer verstopt én het archief vol films en boeken – een groot goed voor regisseurs dus!

De stalen box is geïnspireerd op de stoere metalen deuren, die normaal gesproken toegang bieden tot de brandtrap. Die stoere deuren zien we terug in de keuken, waar ze als kastdeur dienstdoen om de collectie servies te verbergen.

Het draait in dit appartement sowieso om ‘verbergen’. Zo is de slaapkamer verborgen achter een schuifdeur, die helemaal in de industriële stijl past, en is ook de televisie heel slim en onopvallend verborgen.

De loft is een grote open ruimte, maar toch zijn de verschillende zones van de woning duidelijk. Zo is er een werkruimte, living en keuken. De eettafel vormt de ‘scheiding’ tussen de keuken en de living. Hoewel de gehele woning stoer en vrij donker is, wordt de slaapkamer juist gekenmerkt door een lichte styling en meer rust. Een fijn contrast!

Wil jij net zo’n gaaf interieur als deze industriële loft? Bekijk even onze tips voor een industrieel interieur.

www.dezeen.com