De industriële loft van een kunstverzamelaar in Hong Kong

In deze industriële loft in Hong Kong woont een kunstverzamelaar en dat is te zien ook! De ruwe wanden en het onafgewerkte plafond worden gecombineerd met bijzondere objecten en toffe schilderijen. Maar dat is nog niet alles: de slaapkamer wordt door middel van halfhoge muren afgescheiden van de enorme ruimte (zonder dat het prachtig hoge plafond verloren gaat) en de keuken kan in één handomdraai afgeschermd worden.

Architectenbureau Mass Operations kreeg de opdracht om de loft zo rauw mogelijk te laten. De eigenaar wilde namelijk een plek om zijn kunstwerken tentoon te stellen als in een galerie, maar ook wilde hij een plek waar hij vrienden kan ontvangen voor fijne dineetjes of feesten. En wij denken dat het aardig is gelukt!

In bovenstaande donkere muur zit een erg handige schuifdeur…

Waarmee de keuken na een etentje in één klap is ‘opgeruimd’!
>> Geniaal: deze keuken verdwijnt met één druk op de knop!

Aan de wanden is niets veranderd en de vloer is hooguit wat opgeschuurd en gepolijst. Om het huis iets meer warmte te geven liggen door het hele huis verschillende vloerkleden. Wil jij graag weten hoe je een vloerkleed voor jouw huis moet uitkiezen? Wij geven tips, check dit artikel!

Achter de bank zijn veel kunstwerken uit de verzameling opgehangen. De muur achter de bank is de scheiding tussen de slaapkamer en woonkamer. Door de muur niet helemaal door te trekken naar het plafond blijft het industriële karakter van de balken behouden.

Gelukkig is zo’n prachtige ruimte niet zo onbereikbaar als je in eerste instantie zou denken: Lofthome is dé oplossing.

Jep, we snappen helemaal als je meer van dit soort huizen wilt zien!

www.archdaily.com