De industriële loft van een kunstenaar en designer in Brooklyn

Soms kom je van die huizen tegen waar je zó in zou willen trekken. Dat is het geval bij deze industriële loft, die de geoefende design hunter Marc Heldens ontdekte. Samen met fotograaf Mark Seelen bezocht hij Brooklyn, New York, om deze prachtige loft vast te leggen en meer te weten te komen van de creatieve bewoner. De loft wordt bewoond door Alina Preciado. Zij is designer, kunstenaar en oprichter van de websop Dar Gitane. ‘Dar’ betekent huis en ‘Gitane’ is reiziger en dat is dan ook meteen een korte omschrijving van Alina. Ze is een echte jager en verzamelaar. Voor haar webshop reist ze de hele wereld over om de mooiste producten te verzamelen en die persoonlijkheid is dan ook goed terug te zien in haar huis.

Maar eerst even wat voorgeschiedenis, want de loft zag er niet altijd zo levendig uit. Het pand aan de Brooklyn Navy Yard was verre van bewoonbaar toen Alina hier voor het eerst kwam. De ramen waren met houtplaten dichtgetimmerd, de vorige huurder had het verwaarloosd en het was nu vooral een huis voor vogels geworden. Toch zag Alina er wel wat in en vooral de manier waarop het licht de ruimte binnenviel maakte dat ze verliefd werd op de rauwe ruimte.

Alina Preciado 0038
industriële loft

Alle verdiepingen in het pand kregen een nieuwe woonbestemming, maar Alina koos voor de zevende en tevens hoogste verdieping. Zo had ze in elk geval geen bovenburen en kreeg ze meteen het beste uitzicht over de haven met in de verte Manhattan. De originele betonnen vloer liet ze er in en ook de karakteristieke industriële ramen bleven intact, waardoor dit echt een industriële loft met historisch karakter is.

Alina Preciado 0061
Alina Preciado 0170

In een loft is het altijd de uitdaging om de ruimte open te houden en toch een warme sfeer te creëren. Met 180 vierkante meter was dat ook in deze loft wel een uitdaging. Vooral de privé ruimtes, zoals de slaap- en badkamer, wilde Alina afschermen van de rest. Ze bedacht daarom een witte slaap-box: overdag houdt ze de gordijnen open en ‘s nachts kan ze die gewoon dicht doen. Zo behoud je toch de open sfeer en creëer je tegelijkertijd privacy en geborgenheid.

Woon jij ook in een groot huis en vind je het lastig om een warme sfeer te creëren? Bekijk even deze tips om een grote ruimte sfeervol en knus in te richten.

Alina Preciado 0116
Alina Preciado 0113

In de badkamer ligt opvallend genoeg géén betonvloer, maar juist een houten vloer. Dit maakt de badkamer juist heel warm en sfeervol, vooral in combinatie met het bad op pootjes, de planten en de vintage lamp.

Vaak wordt gedacht dat een houten vloer niet geschikt is voor in de badkamer, maar niets is minder waar. Met de juiste houtsoort en vochtregulatie kun je prima een houten vloer in een vochtige ruimte leggen. Meer inspiratie en tips hierover? Check dan even dit artikel.

Alina Preciado 0154
Alina Preciado 0007

Alina had door de jaren heen al aardig wat ramen verzameld en deze kwamen nu goed van pas. Ze hing de panelen aan staaldraad om een room-divider te creëren waarachter de home-office moest komen.

Alina Preciado 0104
Alina Preciado 0110

Veel meubels en onderdelen in huis maakte Alina zelf. Een voorbeeld daarvan is de keuken en de lampen die boven de vintage werkbank hangen. Deze lampen functioneren tevens als hangrek voor pannen, slim!

Alina Preciado 0142

Wil je ook zo’n industriële look in huis creëren maar woon je helaas niet in zo’n stoere industriële loft? Wij geven je een aantal tips en inspiratie voor een industrieel interieur.

Credits
Productie en styling door Marc Heldens (instagram @marcheldens)
Fotografie door Mark Seelen (instagram @mark_seelen_photography)

www.marcheldens.com

Reageer op artikel:
De industriële loft van een kunstenaar en designer in Brooklyn
Sluiten