De iconische stoelen van Thonet kun je nu ook buiten gebruiken!

Bij het inrichten van het huis wordt de tuin nog weleens vergeten, terwijl het terras toch ook echt wel onderdeel van de woning is. Hoewel tuinmeubelen de laatste tijd steeds mooier en moderner worden, blijft het lastig om de inrichting van de tuin aan te passen op je interieur. Zeker als je een groot design liefhebber bent! Gelukkig zijn er steeds meer merken en designers die zich ook richten op de look van de tuin. Zo ook Thonet.

De Duitse meubelfabrikant heeft hun meest iconische stoelen een upgrade gegeven, zodat je de stoelen van Mies van der Rohe, Mart Stam en Marcel Breuer nu ook buiten kunt gebruiken. We like.

Bron: Thonet

De speciale collectie bestaat uit de vier meest iconische stoelen van Thonet: de S33 en S34 van Mart Stam, de S35 van Marcel Breuer en de S533 van Mies van der Rohe. Alle vier de stoelen zijn gemaakt met de techniek, die Thonet al jaren gebruikt. Ze buigen met een speciaal ontworpen machine één stuk hout of staal in de juiste vorm. Bij de tuinmeubelen is het staal bewerkt met een unieke formule waardoor de stoel prima weerstand kan bieden tegen alle weersomstandigheden.

Bron: Thonet
Bron: Thonet

Ook de stof is vernieuwd. Er zijn nieuwe kleurencombinaties gemaakt met sterke stof die geschikt is voor buiten.

Bron: Thonet

De collectie wordt volgende week op de beurs van Cologne voor het eerst gepresenteerd. Daardoor zijn de prijzen helaas nog niet bekend maar we zijn er zeker van dat de meubels het geld waard zullen zijn!

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
De iconische stoelen van Thonet kun je nu ook buiten gebruiken!
Sluiten