Iris Wijnands
Iris Wijnands Shopping 2 mrt 2020

De hipste en beste kringloop in Amersfoort vinden? Check dit lijstje!

Zodra wij een kringloop in Amersfoort binnenkomen, gaan we meteen op zoek naar nieuwe items voor ons interieur. Wil jij ook naar de kringloop in Amersfoort? Bij deze winkels moet je zijn, want hier vind je ongetwijfeld nieuwe items waar je helemaal blij mee zal zijn.

In tweedehandswinkels zoals de kringloop kom je altijd spullen tegen die je nergens anders (meer) kan kopen. Bijzondere producten in huis, daar houden we van. Het geeft je interieur net dat beetje extra.

Soms zit het ‘m in kleine details, zoals een mooi schaaltje, de andere keer kom je een echte eyecatcher tegen, zoals een enorm dressoir dat je met een likje verf en nieuwe deurknopjes weer op kan knappen. Laten we snel gaan kijken bij welke kringloop in Amersfoort je moet zijn voor dit soort vondsten!

Kringloop in Amersfoort #1: Vintage Friends

Onder het dak van eigenaren Cool Vintage en Eigenaar8 zitten in totaal 9 ondernemers met (interieur) concepten. Samen noemen de ondernemers zich ‘De Vintage Friends‘. Je kan hier shoppen voor nieuw design (met onder andere HKliving), maar uiteraard shop je hier vintage schatten, vinyl, toffe meubels en unieke objecten.

De 9 ondernemers zijn: Cool Vintage, Eigenaar8, Mancave Mantique, Lefft Vintage, Anders dan Anders, Absolutely Everything, Puur Cocon, Plantje Plantje (met gestekte plantjes en vintage potjes!) en Hello There.

Kringloop Vintage Friends vind je op de Textielweg 10 in Amersfoort.

Kringloop in Amersfoort #2: Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden

Het kringloopcentrum in Amersfoort heeft een uitgebreid assortiment en dat maakt het de moeite waard om er eens heen te gaan. Na het shoppen in de kringloop kun je er ook genieten van een kopje koffie. Het is zo’n typische kringloop waar je lekker kan snuffelen tussen alle spullen.

Heb je geen (grote) auto? Je kan je aankopen thuis laten brengen tegen een kleine vergoeding. Dat betekent dat je die boekenkast én die bank én dat leuke poefje kan kopen. Fijn!

Kringloop Amersfoort-Leusden vind je op de Zwaaikom 21 in Amersfoort.

Kringloop in Amersfoort #3: Kringloop de Kei

Iets nodig voor je interieur? Je vindt het bij Kringloop de Kei. Heb je niks nodig? Ook dan zul je ongetwijfeld het een en ander tegenkomen dat je toch mee gaat nemen. In deze kringloopwinkel kom je mooie oude meubels tegen die je nog hartstikke goed kan combineren met moderne meubels.

Een oude mooie stoel, een schattig theekopje met bloemetjes voor een kamerplantje of een ouderwetse lamp op je hippe bijzettafel, bij Kringloop de Kei hebben ze het!

Kringloop de Kei vind je op de Puntenburgerlaan 80-82 in Amersfoort.

Kringloop in Amersfoort #4: Red een Kind

Elk kind een kansrijke toekomst geven, dat is het doel van Kringloop Red een Kind. De winst van de tweedehands items die ze hier verkopen gaat naar allerlei goede doelen die kinderen in het buitenland ondersteunen.

Interieurshoppen met een goed gevoel dus. Je kan hier een mooie vaas vinden, of een gave stoel. Een compleet servies nodig? Dat hebben ze ook! Het is een kwestie van goed zoeken voor mooie items. Uiteindelijk steun je een goed doel, dus dat motiveert om extra goed uit te kijken naar nieuwe pareltjes voor je interieur.

Kringloop Red een Kind vind je op de Textielweg 22 in Amersfoort.

Kringloop in Amersfoort #5: Acht+

Het is ontzettend leuk om bij de opvallende kringloop Acht+ te winkelen. In deze kringloop hebben ze echt oog voor mooie spullen. Ze pikken de pareltjes er alvast voor jou uit, zodat jij alleen maar naar hippe retro meubels en mooie vintage items hoeft te kijken. Ook op hun Facebookpagina delen ze de beste en meest bijzondere spullen, zodat je weet dat je weer naar Acht+ moet rennen.

Het mooie van Acht+ is dat ze ook een leeromgeving bieden voor studenten van MBO Amersfoort. Samen met vrijwilligers zamelen ze jouw toekomstige interieuritems in, maken ze schoon of gaan aan de slag door ze te upcyclen en dan kunnen de tweedehands items aan je worden verkocht.

Kringloop Acht+ vind je op de Euroweg 23 in Amersfoort.

Meer lezen over kringloopwinkels?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De hipste en beste kringloop in Amersfoort vinden? Check dit lijstje!
Sluiten