De hele voorgevel van dit huis in Mumbai is gemaakt van oude deuren

Dit huis in Mumbai heeft wel een heel bijzondere gevel. Het bestaat namelijk uit een verzameling oude deuren en ramen, die zijn samengevoegd tot één geheel. Maar het blijft niet bij de gevel. Door het hele huis gebruikt architectenbureau S+PSARCHITECTS gerecyclede items. Een goed idee, want oude deuren en ramen zijn natuurlijk heel geschikt voor een tweede leven. Zo maak je een huis extra duurzaam!

Ook in Nederland spotten we onlangs een opvallende gevel! De nieuwe voorgevel van de winkel van Chanel in de P.C. Hooftstraat bestaat niet uit oude ramen en deuren, maar is gemaakt van glazen bakstenen. Minstens zo bijzonder!

Hoewel we de voorgevel van oude deuren al heel indrukwekkend vinden, zijn we nog enthousiaster over het interieur. Doordat je ook aan de binnenkant al die gerecyclede deuren kan zien krijgt het interieur een hele eclectische uitstraling. Extra gaaf is het glas-in-lood in sommige deuren. Zo krijg je bijna het idee in een kerk te wonen!

De basis van het huis bestaat uit steen en beton, wat zorgt voor een industriële look in huis. De stoere basis past goed bij alle oude elementen. Wil je zelf graag een industrieel interieur? Dan hebben we wat tips voor je.

Ook in de tuin kom je veel hergebruikte items tegen, zoals bijvoorbeeld die vrolijke tegelmuur. En let ook goed op de muur, die compleet is gemaakt van regenpijpen. Op een regenachtige dag stroomt dus het water door de muur de tuin in, wat – zo schijnt het – heel gaaf klinkt!

Het kan dus heel cool zijn om oude spullen een nieuw leven te geven. Check deze tuin bijvoorbeeld, die rioolbuizen gemaakt is.

Vanaf het terras heb je een waanzinnig uitzicht over de miljoenenstad. Ook hier hebben de architecten weer oude elementen gebruikt voor iets nieuws. De pilaren die het dak ondersteunen zijn namelijk meer dan honderd jaar oud. Hierdoor zie je maar weer dat de combinatie tussen traditioneel en modern heel goed werkt!

Meer zien? Dit huis is gemaakt van gerecycled bouwmateriaal en heeft daardoor een geweldig stoere look!

www.designboom.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
De hele voorgevel van dit huis in Mumbai is gemaakt van oude deuren
Sluiten