De gevel van de Dior winkel in Miami straalt haute couture uit

Ga je binnenkort op vakantie naar Miami? Dan heb je geluk! Niet alleen ga je naar een gave – en vooral zonnige – bestemming, maar je hebt ook de kans om even een kijkje te nemen bij de nieuwe Dior winkel. Hiervoor hoef je niet je creditcard tevoorschijn te halen; het gaat namelijk vooral om de voorgevel van deze winkel. Terwijl winkeliers voorheen voornamelijk aandacht van voorbijgangers trekken met opvallende etalages, lijken de haute couture shops het nu anders aan te pakken. Ook de Nederlandse CHANEL winkel opende onlangs met een bijzondere gevel!

BarbaritoBancel Architects kreeg de opdracht om een winkel te ontwerpen die zou passen bij de hoofdkenmerken en waarden van Dior: haute couture, elegantie, creativiteit en traditie. Het resultaat is een winkel met een oogstrelende voorgevel, flamboyant interieur en een groen dakterras.

De voorgevel van de Dior winkel is bekleed met witte, betonnen blokken, die allemaal licht gebogen zijn. Doordat niet alle blokken even groot zijn, ontstaat er een speelse uitstraling en krijgt het exterieur een elegante look. Omdat de architecten van de winkel geen museum of instituut wilden maken, zijn er grote ramen aan de onderkant gemaakt, waardoor het gebouw uitnodigt om een blik naar binnen te werpen. Ook zorgden de architecten aan de bovenkant voor een aantal openingen zodat er genoeg daglicht binnen valt.

Hoewel de buitenkant bij daglicht al mooi is, straalt de Dior winkel ‘s nachts pas echt. Letterlijk, want de openingen tussen de blokken zijn ‘s avonds verlicht. Zo komt de excentrieke gevel echt tot leven en maakt het gebouw echt een statement.

Ben je moe van het shoppen of wil je rustig wachten in de zon terwijl je shopmaatje nog even door winkelt? Dan kun je terecht op het groene dakterras. Daar heb je een prachtig uitzicht over de stad en natuurlijk op de imposante gevel van de winkel. Had elke winkel maar zo’n tof terras!

Net als de buitenkant van het pand is ook het interieur in lichte kleuren uitgevoerd. De stijl van de winkel is extravagant en luxe, helemaal Dior dus.

Ben je benieuwd naar meer spraakmakende winkelontwerpen? Bekijk dan ook eens de minimalistische showroom van Helmut Lang in Hollywood.

architizer.com

Reageer op artikel:
De gevel van de Dior winkel in Miami straalt haute couture uit
Sluiten