Jaime Andreas
Jaime Andreas Lifestyle 29 mrt 2020

Dit is het eerste wat mensen opvalt wanneer ze je huis binnen lopen

Ken je dat: pas op het laatste moment realiseren dat vandaag vrienden of familie over de vloer komen en dan nog zo veel mogelijk in je huis opruimen en schoonmaken. Een stressvolle situatie. Maar misschien kunnen we wat stress wegnemen wanneer we vertellen dat rommel niet het eerste is wat mensen opvalt in je huis. Nee, dat is de geur in je huis.

Je zou dus denken dat mensen als eerste de rommel in je huis zien of de kleur van je muren, maar het is eigenlijk de geur in je huis die mensen als eerst opmerken. Dat blijkt uit een onderzoek van Independent Network.

Maar ook zonder dat onderzoek komt het niet helemaal als een verrassing. Een geur kan ontzettend aanwezig zijn in een huis en ieder huis heeft zijn eigen geur.

De geur in je huis

Wanneer je recent een geurend visje heb gebakken, ben je zelf waarschijnlijk ook op de hoogte van de rare geur die in je huis hangt. Maar er zijn ook veel geuren waar je je niet of minder bewust van bent.

Zoals je eigen geur, behalve wanneer je meer zweet dan normaal. Maar ook de geurtjes van je huisdieren kunnen een gewoonte worden. Daardoor ruik jij ze niet meer, maar je visite wel.

Manieren om de geur in je huis te verbeteren

Voor nare geurtjes zijn er natuurlijk makkelijke oplossingen. Niet alleen ruiken deze oplossingen lekker, over het algemeen is staan ze ook leuk in je interieur.

Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie toffe geurkaarsen. Die hebben een lekkere geur en zorgen ervoor dat je huis gezellig en warm is. Ook geurstokjes zijn een goede optie. Die gaan lang mee en zorgen voor een constante frisse geur in huis.

Opzoek naar manieren om specifieke nare geurtjes te maskeren? Ga taart, koekjes of brownies bakken om de vieze vissige geur in je keuken te verdrijven. Ook helpt het vaak om dingen regelmatig goed te wassen. Bijvoorbeeld de kussens en dekentjes in de woonkamer waar de hond veel op ligt. De geur zal nog wel in je huis hangen, maar is wel een stuk minder.

Tips om het interieur van je huis te verbeteren:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is het eerste wat mensen opvalt wanneer ze je huis binnen lopen
Sluiten