De Flower Tower is bedekt met maar liefst 380 bamboe planten

Geen flower power, maar Flower Tower. Dit gebouw in het zeventiende arrondissement van Parijs is bedekt met 380 bamboe planten, waardoor het gebouw zelf helemaal niet meer zichtbaar is. En dat is maar goed ook, want in principe is het nogal een kale, saaie flat. Nu hoor je ons wel vaker zeggen dat je met planten en bloemen heel goed wat kleur kunt toevoegen aan je interieur, maar voor de buitenkant van je huis geldt dat natuurlijk ook!

Het ontwerp van de Flower Tower kwam van Edouard François, die juist koos voor bamboe planten vanwege het zachte geluid dat deze planten maken als de wind waait.

Ook geschikt voor mensen met hooikoorts

Iedereen die last heeft van hooikoorts zal zich direct afvragen of dit wel goed gaat. Het antwoord is ja. De bamboeplant verspreid namelijk geen pollen waar je van moet niezen, dus ook als je allergisch bent kun je hier wonen of op bezoek komen.

Hoewel het lijkt alsof de plantenpotten op het randje staan, zijn ze volledig geïntegreerd in het balkon, zoals je op bovenstaande afbeelding kunt zien.

Wie geeft de planten water?

Tja, je kunt er natuurlijk niet vanuit gaan dat alle bewoners van de Flower Tower even goed voor de planten kunnen zorgen. Laten we eerlijk zijn: het is best lastig om zoiets in je systeem te krijgen. Daar hield de ontwerper rekening mee. Hij installeerde een systeem, dat de planten automatisch water geeft. Wil jij ook wel zo’n handig hulpje voor jouw planten? Deze items zorgen ervoor dat jouw plant in leven blijft.

Bekijk ook: China bouwt de allereerste verticale stad van bamboe

www.dailymail.co.uk

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
De Flower Tower is bedekt met maar liefst 380 bamboe planten
Sluiten