Shopping 31 jul 2015 Renée Leeuw

De favorieten van Brainy Days’ Vera

Hoi ik ben Vera, creative founder van Brainy Days, een online conceptstore. Als stadse avonturier ben ik continu op zoek naar onontdekte hotspots, parels van producten en een schatkist aan designers. Deze ontdekkingen deel ik maar al te graag met je! Naast de webshop vol verrassende producten heeft Brainy Days een showroom in Amsterdam Oud West waar je een kijkje kunt nemen op vaste inlooptijden. Naast de showroom dient de locatie ook als creatief concept atelier waar op freelance basis concepten ‘gemaakt’ worden voor diverse creatieve merken en opdrachtgevers. Een flexibele ruimte die constant kan transformeren.

Tussen de bedrijven door probeer ik als urban explorer eigenzinnige hotspots te ontdekken, zowel online als offline. Waar ik ook naar toe fiets of loop, ik heb mijn ogen wijd open. Hierbij vind ik het leuk om nieuws te ontdekken op het gebied van fashion, eten, wonen, kunst, cultuur en interieur. Voor Brainy Days heb ik een speciale radar ontwikkeld zodat ik als eerste op de hoogte ben van startende merken en creatieve initiatieven. Erg fijn zo’n radar die ervoor zorgt dat ik altijd gefocust ben en nieuwe merken weet op te speuren. Zo probeer ik steeds weer een vernieuwend en fris assortiment aan te bieden. Vaak krijg ik dan ook vragen en complimenten over waar ik mijn outfit of accessoires vandaan heb. Veel verkoop ik in mijn eigen webshop, maar natuurlijk heb ik daarnaast nog genoeg andere merken die ik fantastisch vind! Ik heb helaas maar beperkte ruimte, anders zou ik nog veel young designer labels willen verkopen.

roomedgathershop

Naast alle hotspots probeer ik ook de low-spots niet te vergeten. Hiermee bedoel ik: een eettentje waar je niet zo snel naarbinnen loopt voor het sfeertje qua interieur en styling, maar gewoon omdat het eten mega lekker is! Of een tweedehands rommelzaakje waar je een prachtige vintage vaas vindt voor een prikkie. Zo heeft Amsterdam eigenlijk zoveel hidden gems! Mijn tip: laat je niet altijd verleiden door stijlvolle hotspots, maar loop ook eens binnen bij een winkel of restaurant waar je normaal gesproken niet zo snel naartoe zou gaan. Ik word vaak verrast door de persoonlijke benadering en een authentiek sfeertje. Zo ben je het niet zo fraaie interieur of de vervallen gevel zo weer vergeten en blijf je niet alleen maar hangen in de hipster-spots.

In dit blog deel ik mijn vaste en net ontdekte adresjes, waar ik regelmatig te vinden ben als ik op zoek ben naar een uniek kledingstuk, een verfijnd sieraad of een uniek cadeau.

vera's favourites
Bron: Stieglitz

1. Webshop Stieglitz | Deze webshop heb ik net ontdekt. Het is een super mooi merk vol vrouwelijke items van kwalitatieve materialen, die je direct aan je garderobe wil toevoegen.

favorieten van Vera
nepal-charity-bag

2. Winkel & webshop Gathershop | De enthousiaste Jessica is de trotse eigenaresse van de Gathershop. Een echte snoepwinkel op het gebied van interieur en fashion. Haar winkel op de van Woustraat is op een eigen manier ingericht en in elk hoekje ontdek je de mooiste design producten van jonge labels. Als je op zoek bent naar verfijnde sieraden, vintage kleding of een uniek cadeautje ben je hier aan het juiste adres!

roomed-thriftshop-brainy

3. Winkel Thriftshop | De Thrift shop op de Ferdinand Bolstraat bestaat uit kasten waarin zowel opkomende merken als particulieren hun spullen verkopen. Een super leuk en fris concept waar je kan shoppen uit verschillende gevulde kasten. Je kan ook zelf een kast huren en daarin je kleding en accessoires verkopen, die je niet meer draagt.

Het-Veerkwartier-Haarlem-26-650x433
Het-Veerkwartier-Haarlem-21-650x433

4. Hotspot met uitzicht: Het veerkwartier | Het Veerkwartier is een kleurrijke hotspot in Haarlem met prachtig uitzicht over de Veerplas. Een relaxte spot als je de drukte van de stad even wilt ontvluchten. Er is een groot terras en bij slecht weer kan je binnen zitten, waar je toch het gevoel hebt dat je buiten bent door de glazen kas waar deze spot in is gebouwd.

brainy days
Bron: la tete

5. La Tete | Een fijne tijdelijke spot vlak naast het Stenen hoofd in Amsteram. Je kan hier heerlijk relaxt op een hooibaal zitten en met uitzicht op het IJ een drankje doen. Let op: dit is echt een zomerse hotspot doordat je er alleen buiten kan zitten. Het zonnetje moet zich dus wel laten zien. Je kunt hier terecht voor goeie koffie, gezonde wraps en chillsessies in de zon.

Vorige week gaf Vera ons een kijkje in haar huis, een echt Brainy home!

Explore with Brainy Days via Facebook en Instagram.

Reageer op artikel:
De favorieten van Brainy Days’ Vera
Sluiten