admin
admin Diy 8 nov 2013

De eetkamer van een DIY koningin

Bij Roomed zijn we fan van de creatieve meiden achter A Beautiful Mess. Regelmatig delen ze leuke DIY’s waar onze handen spontaan van beginnen te jeuken om mee aan de slag te gaan. In hun eigen huis gaan de dames dan ook helemaal los met de inrichting en dat levert niets anders dan erg gezellige ruimtes op. Hier de eetkamer van Elsie, die ze op geheel eigen wijze heeft opgeknapt nadat ze de sleutels van haar appartement kreeg.

Voor we alle details van de eetkamer laten zien, beginnen we met een before foto. Hieronder zie je hoe de ruimte eruit zag toen Elsie en haar vriend het appartement voor de eerste keer bezichtigden.

Inmiddels is het een waar DIY-plekje geworden. Zo zijn ze begonnen met het verven van de muren in een zachte witte kleur, dat er een lichte ruimte van maakt. De eettafel, groot genoeg voor acht personen, maakte het stel zelf van vier lange planken, met aan de onderkant negen kleine plankjes die deze bij elkaar houden. Vervolgens hebben ze er leuke industriële poten bijgezocht. Hier kun je de precieze werkwijze zien. De verschillende stoelen sprokkelden ze bij elkaar op vlooienmarkten. Door ze allemaal knalgeel te verven, vormt het toch een mooi geheel aan de tafel en het zorgt natuurlijk voor een kleurrijk detail.

Rond de gehele kamer zijn haken aan de muur gehangen, waar op een speelse manier wat accessoires zijn gehangen, zoals kruidenpotjes en foto’s. Ook de trolley, die in de eetkamer van Elsie wordt gebruikt als ‘cocktail kar’ vinden we een goede vondst. Deze is ook gevonden op een markt, waarna ze zelf een likje verf aanbracht. We vertelden je hier al waar je onze favoriete exemplaren kunt vinden.

Last but not least is de witte piano een leuk projectje geweest van Elsie. Hiervoor zijn sterren uit zelfklevend papier geknipt, die ze over het gehele instrument heeft geplakt. Ook dit geeft weer een speelse touch aan de ruimte.

Zo zie je maar dat het helemaal niet altijd nodig is om alles nieuw te kopen. Door alleen maar een likje verf aan te brengen, kun je soms al je eigen draai geven aan bepaalde meubelstukken. Heb jij thuis ook meubels staan die je zelf hebt opgeknapt?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.abeautifulmess.com

Reageer op artikel:
De eetkamer van een DIY koningin
Sluiten