Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur 19 november 2015

De deuren van deze openbare boekenkast openen als de kaft van een boek

Dit minimalistische zwarte hokje staat in een park in het Canadese stadje Newmarket. Dichtgevouwen is het een klein rechthoekig gebouw waarvan je niet meteen raadt wat het is. Maar zodra de deuren opengaan, opent er een droomwereld voor iedere boekenwurm. The Story Pod (de naam verklapt het al een beetje) is een publieke bibliotheek waar iedereen gratis boeken kan lenen. Dat idee op zich is al te gek natuurlijk, maar ook het design van de mini-bieb is heel tof!

The Story Pod is een ontwerp van Atelier Kastelic Buffey. Het strakke design bestaat uit verticale zwarte latten en heeft twee muren die openslaan als de kaft van een boek.

Boekenliefhebbers kunnen boeken meenemen en inleveren, maar ze kunnen ook meteen aan het boek beginnen op een van de built-in boekenseats. ’s Avonds gaan de deuren op slot en wordt de openbare boekenkast door de open spijlen verlicht met LED-verlichting. Dat is trouwens gewoon energie-efficiënt, aangezien het LED-licht werkt op energie dat de zonnepanelen op het dak opwekken.

Zo’n openbare boekenkast willen wij ook best in de stad! Heb je zelf een grote boekencollectie die een prominent plekje in je interieur verdient? In dit artikel geven we zes tips voor een eigen thuisbibliotheek.

Geen plek voor een grote boekenkast? Met deze IKEA hack maak je mooie fancy boekenplanken die je trouwens ook best voor andere dingen kunt gebruiken!

Fotografie: Shai Gil en Bob Gundu

www.akb.ca

Reageer op artikel:
De deuren van deze openbare boekenkast openen als de kaft van een boek
Sluiten