Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 19 mrt 2016

Dé designer trick voor een kleine ruimte: cluster je accessoires!

In deze binnenkijker vertelden we je al over een slimme designer trick waarvan wij denken dat elke kleine ruimte er baat bij heeft: het clusteren van je accessoires. Hoe dat in z’n werk gaat en welke voordelen het heeft, vertellen we je in dit artikel!

Kleine appartementen en studio’s ogen vaak druk en vol. Bijvoorbeeld omdat je veel meubels moet ‘proppen’ in schaarse vierkante meters, of wanneer je al je mooie woonaccessoires een fijn plekje wilt geven, maar daar eigenlijk geen ruimte voor hebt. Het clusteren – oftewel het ‘bij elkaar zetten’ – van de woonaccessoires zorgt voor rust en balans, vooral wanneer je de regel van drie gebruikt.

Gallery wall

Dat wij fan zijn van de gallery wall, is geen geheim meer. Vooral in een kleine ruimte is het de perfecte manier om tóch al je mooie prints, foto’s en kunst tentoon te stellen. Doordat je de fotolijsten clustert, blijven de overige muren rustig en minimalistisch. In dit artikel vertellen we je alles over de gallery wall en inspireren we je met de mooiste voorbeelden.

Planten

Houd je van veel groen in huis? You can never go wrong with lots of plants. Helaas nemen ze vaak wel veel ruimte in. Ga dus voor kleine cactusjes, klimplantjes en vetplanten, die je speels bij elkaar zet. De vensterbank, de schouw of de eettafel is een goede plek om een kleine jungle te creëren. Door alle planten dichtbij elkaar te zetten worden de verschillende tinten groen ook nog eens extra versterkt!

Een dienblad met je mooiste accessoires

Geurkaarsen, bloemen en andere accessoires kun je tentoonstellen op een mooi dienblad of tray op de eettafel Zo houd je alles netjes bij elkaar, maar kun je het ook makkelijk naar de bank of salontafel verplaatsen wanneer je de eettafel nodig hebt voor een gezellig etentje.

Bron: Alvhem

Boeken en magazines

We dromen van een thuisbibliotheek zoals we zagen bij Karl Lagerfeld, maar helaas is dit niet voor iedereen weggelegd.. Ook met boeken en magazines doe je er goed aan om alles lekker bij elkaar te houden. Heb je veel boeken? Koop dan een grote kast waarvan je zeker weet dat alles erin past. Wil je je favoriete boek toch heel graag op de koffietafel of eettafel leggen? Zorg dan dat het boek onderdeel is van ander groepje accessoires of planten. Gebruik het boek om hoogte te creëren, door er planten of accessoires op te zetten. Zo creëer je meteen een speels schouwspel.

Als afsluiter nog een kleine disclaimer: deze designer trick werkt wel alleen als je de rest van je interieur rustig houdt. Houd je eettafel of salontafel lekker leeg, want minder poespas zorgt voor een beter effect. Succes!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dé designer trick voor een kleine ruimte: cluster je accessoires!
Sluiten